Felip VI: «L'ideal és trobar una solució abans d'anar a eleccions»

El monarca espanyol ha instat els partits polítics a intentar arribar a acords

El rei Felip VI ha instat els partits a arribar a un acord per formar govern
El rei Felip VI ha instat els partits a arribar a un acord per formar govern | CatalunyaDiari.cat

L'actual situació política a escala nacional, marcada per la impossibilitat de formar govern, preocupa el rei Felip. El monarca s'ha pronunciat aquest diumenge en aquest sentit, instant els partits polítics a intentar posar-se d'acord.

«L'ideal és trobar una solució abans d'anar a eleccions»

«Esperem que hi hagi un marge perquè els partits que tenen la confiança dels electors puguin trobar una solució de govern. I si no la troben, també hi ha una solució fins de les previsions constitucionals», ha assenyalat el Felip, que aquests dies es troba amb la resta de la família reial al palau de Marivent, a Mallorca, residència d'estiu de la Família Reial. 

Imatge d'una de les trobades del rei Felip amb Pedro Sánchez
Imatge d'una de les trobades del rei Felip amb Pedro Sánchez | Catalunya Diari

 

Felip VI també ha insistit que «en qualsevol moment» pot haver-hi novetats, en els pròxims dos mesos. «L'ideal és trobar una solució abans d'anar a eleccions, però és una previsió constitucional», ha expressat el cap de l'Estat.

Nova ronda de contactes per desbloquejar la investidura

En tot cas, ara per ara la situació continua sent força complicada des del punt de vista polític. A partir de dilluns el candidat del PSOE a la presidència, Pedro Sánchez, iniciarà demà una nova ronda de contactes amb les formacions per intentar desbloquejar la investidura. No sembla, però, que C's o el PP estiguin disposats a canviar d'opinió. De fet, aquest mateix diumenge el partit liderat per Pablo Casado ha descartat facilitat la investidura del socialista. 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari