Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Oriol Junqueras durant una entrevista el 10 de setembre de 2017.

Junqueras assegura que Torra «té tot el meu respecte i estima»

El líder dels republicans diu acollir amb «respecte» les crítiques de Torra cap ERC

El líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha evitat aquest dimecres valorar la divisió amb JxCat en el si del Govern  que han portat al president de la Generalitat, Quim Torra, a anunciar la convocatòria d'eleccions a Catalunya després d'aprovar els pressupostos i ha traslladat, en qualsevol cas, el seu desig al cap de l'Executiu català que tot li vagi tan bé com sigui possible.

Junqueras, condemnat a 13 anys de presó per sedició i malversació per la seva implicació en l'1-0, ha fet aquesta valoració en declaracions al programa 'Lo de Évole' de la Sexta des de la presó després de conèixer-se la decisió de Torra de donar per finalitzada la legislatura i anunciar eleccions a Catalunya  després d'aprovar els comptes de la comunitat, congelades des de 2017.

Acull amb «respecte» les crítiques de Torra cap ERC

L'exvicepresident de la Generalitat ha dit acollir amb «respecte» les crítiques de Torra cap a ERC per haver fet trossos la unitat de l'independentisme i posar en risc la seva condició de president, la Presidència de la Generalitat i al Govern de Catalunya amb la seva decisió d'acceptar la retirada del seu escó en compliment amb la decisió del Tribunal Suprem i de la junta Electoral Central (JEC).

«El president té tot el meu respecte, tota la meva estima i tota la meva consideració i li desitjo que també ho faci tan bé com sigui possible», ha assenyalat el líder d'ERC en declaracions avançades per la Sexta. En aquest sentit, ha eludit entrar en el debat i s'ha limitat a recalcar que ERC «ha fet una gran feina en l'àmbit pressupostari, en l'àmbit d'educació, en l'àmbit de salut». En la mateixa línia, tampoc ha volgut entrar a valorar les acusacions de deslleialtat cap a ERC.

«Crec que nosaltres tenim l'obligació de fer les coses bé.  Ens esforcem cada dia a fer-les bé i, per tant, prefereixo parlar del que hem fet en educació. I les discussions entre polítics, o el que diuen, jo mai he volgut entrar en aquesta mena de qüestions i sempre dic que  jo no opino sobre el que opina un altre polític. Explico el que nosaltres fem», ha resolt.

També et pot interessar...