Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El coordinador nacional d'ERC i vicepresident del Govern, Pere Aragonès.

Retret d'Aragonès als dirigents espanyols en desacord amb la presó dels independentistes

El vicepresident creu que el conflicte polític només es podrà resoldre amb l'amnistia

El coordinador nacional d'ERC i vicepresident del Govern, Pere Aragonès.
El coordinador nacional d'ERC i vicepresident del Govern de Catalunya, Pere Aragonès. | ACN

«Si hi ha dirigents a l'Estat que creuen que no haurien de ser a la presó, que es posin les piles». En aquests termes s'ha expressat aquest dijous en roda de premsa des de Sant Vicenç de Castellet el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, sobre la presó dels polítics independentistes que van liderar l'1-O i en un moment en què el Tribunal Suprem posa en dubte l'assignació de permisos.

Aragonès apel·la als líders espanyols a treballar «junts» per l'amnistia dels presos i el retorn dels exiliats

Aragonès ha apel·lat als dirigents espanyols a sumar-se a la seva estratègia i treballar «junts» per l'amnistia dels presos, però també per permetre el retorn dels exiliats. «Més enllà del 100.2 o el tercer grau, que són qüestions que importen des del punt de vista humà, el conflicte només es resoldrà amb l'amnistia», ha insistit el vicepresident.

«Els presos no haurien d'estar a la presó», ha dit el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, en referència als polítics que van liderar el referèndum de l'1-O. Segons Aragonès, aplicar-los normes penitenciàries i entrar en un debat d'aquest tipus «sembla que faci oblidar que estan a la presó per fer política».

«Cal posar sobre la taula que el debat parteix d'un error de base que és una sentència injusta per haver posat urnes»

El vicepresident ha defensat que des d'un punt de vista polític, «cal posar sobre la taula que el debat parteix d'un error de base que és una sentència injusta per haver posat urnes». A partir d'aquí, ha afegit, «qualsevol debat està viciat». Pel vicepresident, la resolució al conflicte només arribarà amb l'amnistia i també amb el reconeixement que el caràcter del conflicte és «polític» i, per tant, del dret a l'autodeterminació.

Pere Aragonès ha posat en valor la feina dels funcionaris penitenciaris i ha destacat que, des d'un punt de vista jurídic, «han fet bé prenent les decisions que han pres».