Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Josep Lluís Trapero, atent a una intervenció de Carles Puigdemont quan era president de la Generalitat.

Baena diu que Trapero i Puigdemont es van reunir en secret després de l'1-O

Així ho ha explicat al judici contra el major el tinent coronel de la Guàrdia Civil, Daniel Baena

Josep Lluís Trapero, atent a una intervenció de Carles Puigdemont quan era president de la Generalitat.
Josep Lluís Trapero, atent a una intervenció de Carles Puigdemont durant el seu mandat com a president de la Generalitat. | Europa Press

El llavors president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, i el major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, van mantenir una reunió secreta poc després de la jornada del referèndum d'autodeterminació de Catalunya celebrat l'1 d'octubre de 2017. Aquesta és la tesi que ha defensat a l'Audiència Nacional el tinent coronel de la Guàrdia Civil, Daniel Baena, tot i que no n'ha pogut aportar proves fefaents més enllà d'una carta que podria haver traduït malament del català.

Una reunió secreta entre Puigdemont i Trapero, segons Baena

Baena ha explicat que, a la suposada trobada, Puigdemont va agrair a Trapero la seva «particular interpretació dels drets fonamentals de la Constitució i el model policial que ell representa». A més, va entregar al cap de la policia catalana una carta que, malgrat que no s'ha acceptat com a prova al judici, sí que s'ha llegit —i que seria l'únic document escrit que provaria la trobada. En ella, Puigdemont esmenta la reunió secreta i aplaudeix la gestió de Trapero durant el referèndum.

«Si totes les autoritats públiques observessin i interpretessin els drets constitucionals de la nostra societat de la manera com ho has fet sempre, es resoldrien molts dels problemes que la nostra societat té amb la Constitució», li diu Puigdemont al cap dels Mossos d'Esquadra, qualificant-lo més tard de «model».

La trobada entre Carles Puigdemont i Josep Lluís Trapero després del referèndum de l'1 d'octubre no havia transcendit fins ara i, de fet, no sembla clar que existís atesa la manca de proves sòlides plantejades per Baena. Malgrat els esforços de la defensa, si es demostrés la certesa d'aquesta informació, podria suposar un contratemps per als interessos del major en aquest judici.

També et pot interessar...