Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Rivera

Rivera, sobre les eleccions del 10-N: «Mai he tingut inclinació a la meva butaca»

Preguntat per la seva intenció de seguir o no com a president en funció dels resultats electorals del seu partit, el líder del partit taronja ha afirmat que no està disposat a continuar al capdavant de la formació «a qualsevol preu»

Rivera
Rivera, sobre les eleccions del 10-N: «Mai he tingut inclinació a la meva butaca» | Catalunya Diari

 

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha assegurat aquest dimecres que ara està centrat en la campanya electoral i no pensa en el seu futur com a líder del partit en el cas de sofrir un revés en les urnes el 10 de novembre. «Mai he tingut inclinació a la meva butaca», ha afirmat, recordant que ja va treballar fora de la política com a advocat.

«Jo vinc de la societat civil. Tinc professió, tinc treball i tindré treball fora de la política i tindré la meva professió», ha declarat en una entrevista en Telemadrid. A la seva manera de veure, la política ha de ser «una vocació temporal» en la vida, no una professió.

Segons ha indicat, no està a favor de continuar liderant el partit «a qualsevol preu»: «Això és de covards, de mediocres». Així ha contestat quan li han preguntat si la seva intenció és seguir com a president independentment dels resultats que obtingui Ciutadans en les eleccions generals.

En la seva opinió, el seu cas és diferent del d'uns altres que porten «tota la vida» en política i «no han treballat mai». «Mai he tingut inclinació a la meva butaca perquè vinc de treballar fora de la política i no necessito estar en política per a viure ni per a menjar», ha manifestat.

Es considera «molt fan» d'Arrimadas

Sobre la portaveu de C's en el Congrés, Inés Arrimadas, Rivera ha destacat que «l'intel·ligent és envoltar-se de gent bona i vàlida» com ella i que junts formen un «tàndem», sense aclarir si li semblaria bona idea que en un futur li rellevés al capdavant de la formació taronja.

«Jo també sóc molt fan d'Inés, per això és la número dos i la número u —en la candidatura al Congrés— per Barcelona», ha indicat, agregant que a ell mai li ha fet por envoltar-se de persones amb «talent».

Rivera i la Arri
Rivera es considera «molt fan» d'Arrimadas | Catalunya Diari

 

A més, considera que la presència d'Arrimadas a Ciutadans és un «incentiu» perquè la gent els voti. «No sols veure'm a mi en un govern i a Inés Arrimadas», sinó «a molta altra gent vàlida de la societat civil», ha apuntat.

En qualsevol cas, ha insistit que en aquest moment, a l'inici de la precampanya, «l'últim» en el que pensa és «en el resultat electoral i en les conseqüències bones o dolentes» que pugui tenir. Ara està centrat, segons ha dit, a mobilitzar als electors i a «anar per totes» en aquests comicis.

«Jo sóc un entusiasta» i «un optimista per naturalesa», ha assegurat, recordant totes les vegades que s'ha augurat el fracàs de Ciutadans des que va néixer a Catalunya i com les enquestes no van avançar els bons resultats que després va aconseguir en les últimes eleccions autonòmiques catalanes i andaluses i en les generals d'abril.

El que ha subratllat és la importància que l'electorat de centre i els qui han votat anteriorment a C's acudeixin de nou a les urnes. Segons ha dit, «el gran risc» per al seu partit no és que els seus votants triïn altres opcions polítiques el 10 de novembre, sinó que es quedin a casa.

Defensa que no hi havia cap veto al PSOE

Sobre la posició de Ciutadans, que ara sí que està disposat a pactar amb president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, si no pot formar una majoria alternativa amb el PP, Rivera ha defensat que «no hi ha un canvi d'estratègia» i que abans no hi havia «cap veto» al líder del PSOE.

El que ha ocorregut, al seu judici, és «un canvi de la societat espanyola», que, «farta del bloqueig polític» i davant la repetició dels comicis, allò que ell vol és «que hi hagi un govern, sigui d'esquerres, de centre o de dretes».

«Ningú demana unes terceres eleccions», ha manifestat, insistint que ell no serà un «problema» per a Espanya. Per això, si Sánchez torna a ser l'únic capaç de formar govern, Ciutadans intentarà ser «part de la solució» facilitant la seva investidura a canvi d'una sèrie de reformes.

Rivera ha dit que segueixen sense agradar-li el candidat socialista, les seves polítiques i els seus pactes amb partits nacionalistes, i per això no compartirà govern amb ell. «No em convertiré al 'sanchisme' perquè no crec que Sánchez sigui un bon president. Però urgeix posar en marxa el país, per molt que no ens agradi un altre partit», ha explicat.

Rivera i Sánchez
Demana al PSOE que trenqui amb l'independentisme | Catalunya Diari

 

Afirma que «no mentirà» com Sánchez

El president de la formació taronja ha afirmat que «no mentirà» als espanyols «com fa Sánchez, dient que bloquejarà el país a qualsevol preu».

«Perquè ni sóc fanfarró, ni sóc tan important, vull ser útil», ha indicat abans de criticar la «supèrbia» del líder del PSOE per «no escoltar a l'oposició, no pactar amb els seus socis —Podemos— i creure's per sobre del bé i del mal».

Després de presumir que Ciutadans sap «arribar a acords amb els quals pensen diferent», com ha fet en quatre comunitats autònomes i més de 400 municipis, Rivera ha afirmat que «la millor garantia de desbloqueig» després de les eleccions de novembre és que no guanyi Sánchez.

Demana al PSOE que trenqui amb l'independentisme

Això sí, ha deixat clar que una condició que posa C's al PSOE és que «trenqui els acords amb els independentistes», perquè aquests deixin de «protagonitzar la vida pública» a Espanya.

Quant a la política econòmica, considera que el PSOE planteja «barbaritats», però que si no té majoria absoluta per a governar, haurà de cedir en alguns aspectes. «Si ens asseiem a negociar, no pot haver-hi pujades d'impostos una altra vegada», ha recalcat, acusant també aquest partit de prometre coses «sabent que no les pot pagar».

Finalment, sobre el paper que exerciria VOX per a fer possible un executiu de coalició del PP i Ciutadans, Rivera ha dit que primer caldrà veure quants escons aconsegueix la formació presidida per Santiago Abascal, però que al final «haurà de triar» entre un govern del PP i C's o un del PSOE i Podemos.

Encara que s'ha mostrat obert a assumir aquelles propostes de VOX que siguin «acceptables», polítiques «liberals, moderades i assenyades», ha donat a entendre que no voldria compartir el Consell de Ministres amb representants d'aquest partit. «El govern ha de ser el més seriós i estable possible», ha dit.

També et pot interessar...