41 nens i un professor intoxicats per salmonel·losi a Olot

Segons 'Diari de Girona', els afectats podrien haver anat d’excursió o també s'especula amb el fet que podrien haver menjat entrepans fets a la cuina de l’escola

Un grup d'alumnes i un professor d'una escola d'Olot s'han vist afectats per un brot de salmonel·losi
Un grup d'alumnes i un professor d'una escola d'Olot s'han vist afectats per un brot de salmonel·losi | CEDIDA

Un brot de gastroenteritis ha afectat una escola a la Garrotxa. 41 nens, d’entre 6 i 7 anys, i un professor s’han vist afectats per salmonel·losi, tots de l’escola Petit Plançó d’Olot. Ara els tècnics de l’Agència de Salut Pública de Catalunya estan investigant l’origen d’aquest brot que ha estat provocat pel bacteri salmonel·la, segons han determinat les anàlisis realitzades.

Tots van anar d’excursió i van dinar entrepans de l’escola

Es dona la circumstància que els afectats formen part d’un grup de 50 alumnes i quatre professors que, segons ha avançat ‘Diari de Girona’, van anar d’excursió a Batet de la Serra, un disseminat rural localitzat al terme municipal d’Olot, on van menjar entrepans que van ser fets a la cuina de l’escola, de botifarra i de formatge, i els que no s’han vist afectats és perquè van portar menjar de casa. Actualment els investigadors analitzen quin aliment era el portador de la salmonel·la i busquen determinar on s’ha produït la contaminació exactament.

Pel que fa als nens i al mestre afectats, deu d’ells van ser atesos en diferents centres mèdics i un dels menors va ser ingressat unes hores en observació a urgències de l’Hospital d’Olot. En la majoria dels casos presentaven símptomes de gastroenteritis provocada per salmonel·losi, amb vòmits, nàusees, diarrea i febre. Cal destacar que aquests símptomes són equivalents als d’una gastroenteritis comuna, però més forts, i que la salmonel·losi és una malaltia comuna de transmissió a través d’aliments contaminats, especialment ous, que en general millora sense tractament, tot i que pot ser greu si arriba a la sang i afecta nens, persones grans o amb malalties cròniques.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari