Retiren més de 1.000 dotzenes d'ous per 40 casos de salmonel·losi en dos bars del País Basc

El focus principal se situa a un local de Galdakao, famós per les seves truites | Ambdós establiments van adquirir el producte del mateix proveïdor

Euskadi ha registrat una quarantena de casos per salmonel·losi en dos bars, situats a Galdakao i Portugalete | Cedida

El Servei de Salut Basc ha hagut de retirar 1.125 dotzenes d'ous després d'una quarantena de casos de salmonel·losi, registrats durant aquesta setmana i finals de setembre en dos bars de Galdakao i Portugalete, tal com han explicat fonts de l'Eusko Jaurlaritza —el govern d'Euskadi. Segons relaten, el focus principal es troba al local de Galdakao, freqüentat per les seves truites. Així mateix, els cuiners haurien elaborat el platestrella mitjançant els ous infectats i això va provocar que 37 persones, que van menjar al bar, es contagiessin. 

Els dos locals van comprar els ous al mateix proveïdor

Tot i que deu dels afectats van ser hospitalitzats, ara només un roman ingressat al centre mèdic. Paral·lelament, les fonts assenyalen que la data de consum dels ous fou el passat 21 de setembre. Del segon bar, el de Portugalete, s'han registrat tres persones afectades per la intoxicació. La investigació ha determinat que ambdós establimentsvan adquirir els ous al mateix lloc, el qual no se n'ha revelat la identitat. L'alerta, però, s'ha emès a través de l'Agència de Seguretat Alimentària i Nutrició perquè es dugui a terme el protocol pertinent per retirar del mercat el producte contaminat.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari