Mor Antoni Monguilod, l'home amb parkinson terminal que demanava despenalitzar la mort assistida

Mor Antoni Monguilod, el català amb Parkinson terminal que demanava despenalitzar la mort assistida

Fa uns mesos explicava en una carta que no volia dependre d'altres persones per fer qualsevol cosa

Antoni Monguilod, el veí de Malgrat de Mar de 74 anys amb Parkinson terminal  que mesos enrere demanava als polítics que legalitzessin l'eutanàsia per poder «morir dignament», ha  mort aquest dimecres. 

Monguilod  estava diagnosticat de Parkinson des de feia dotze anys, però durant aquest últim, l'evolució havia estat més agressiva fins al punt de no poder-se valer per ell mateix. Ja aleshores deia que havia decidit posar fi a la situació, i reclamava que es despenalitzés la mort assistida  per poder posar punt final a la seva existència d'una forma «digna».

Van pensar en viatjar on estigués regulada la mort assistida

La seva història va saltar a l'opinió pública  quan, a principis de juliol, explicava en una carta oberta adreçada als mitjans de comunicació que no el compensava haver de dependre d'altres persones per fer qualsevol cosa, especialment de la seva esposa: «Sé que això no té solució i me l'estimo molt i no vull que perdi la salut cuidant-me», relatava. Els Monguilod també s'havien plantejat viatjar a un altre país on el suïcidi assistit estigués regulat, però lamentablement no tenien suficients recursos, fet que els va fer escriure una carta massiva als diferents diaris demanant ajuda i ressò.

També et pot interessar...