Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Gabriel Rufián durant una trobada nacional d'ERC

Rufián ataca JxCat: «És lògic que a la dreta catalana no li agradi un acord progressista»

El portaveu republicà a Madrid defensa que les discrepàncies dels postconvergents són «per l'eix ideològic, no per l'independentista»

Gabriel Rufián durant una trobada nacional d'ERCGabriel Rufián és el portaveu d'ERC a Madrid. | G3

La setmana política ha començat marcada per l'acord a què, el passat dissabte a la tarda, van arribar el govern espanyol i ERC, pel qual els republicans s'abstindran en la sisena pròrroga de l'estat d'alarma. La decisió dels republicans ha aprofundit en la divisió ja preexistent entre ERC i els seus socis al Govern de Catalunya, JxCat

«És lògic que a la dreta catalana no li agradi un govern progressista», diu Rufián

Lluny de conciliar, el portaveu dels republicans al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, ha llençat aquest dilluns un missatge que ha tocat el voraviu a JxCat, que esmerça esforços en marcar distàncies amb el perfil ideològic de l'antiga Convergència. «És lògic que a la dreta catalana no li agradi un govern progressista», ha dit Rufián  a la Cadena SER, preguntat sobre les veus de JxCat que han criticat l'acord.

Per Rufián, els desacords entre JxCat i el govern espanyol  «es produeixen per les diferències en l'eix ideològic, no pas en l'eix nacional, per qüestions independentistes». Així, el portaveu d'ERC a Madrid ha situat JxCat  en l'àmbit de la dreta, una premissa que, dia a dia, els postconvergents miren de refutar. Preguntat directament sobre les successives discrepàncies entre JxCat i ERC, Rufián ha aprofitat l'ocasió per recordar l'acord a la Diputació de Barcelona, que governa el PSC amb el suport dels postconvergents.

Un Govern de JxCat, ERC i els Comuns?

En parlar de les eleccions autonòmiques a Catalunya, que Torra va anunciar per aquest 2020 tot i que ara per ara la seva convocatòria no sembla propera, Rufián  ha defensat una aliança de govern com la que hi ha l'Ajuntament de Lleida des de fa un any: ERC, JxCat i els Comuns. «Ens hem de regir per un principi de realitat perquè les banderes no curen», ha destacat el portaveu dels republicans a Madrid.