Sánchez torna a amenaçar amb la Llei de Seguretat Nacional si la coordinació dels Mossos no és «positiva»

Recorda al Govern i al Parlament que si desobeeix les resolucions del TC, poden incórrer en «delictes penals»

Sánchez
El líder del PSOE ha tornat a amenaçar en aplicar la Llei de Seguretat Nacional si els Mossos desobeeixen | Catalunya Diari

Pedro Sánchez, president del govern espanyol en funcions i candidat del PSOE a les eleccions, espera que la coordinació amb els Mossos segueixi essent «molt positiva» les pròximes setmanes en què el seu executiu i els Mossos han establert un dispositiu per donar resposta a les possibles protestes per la sentència de l’1-O.

En una entrevista a Telecinco, el líder del PSOE ha insistit que malgrat estar en funcions pot aplicar la Llei de Seguretat Nacional i el 155. «Jo no sóc dur ni tou: sóc ferm i tinc els meus principis», com a president del govern «he de garantir l’estabilitat a qualsevol punt del territori d’Espanya» ha sentenciat. A més, també ha aprofitat per recordar que el Parlament i el govern de la Generalitat han de complir les resolucions del Tribunal Constitucional perquè si no poden incórrer en «possibles delictes penals».

«Qui té capacitat d’aplicar o no el 155 és l’independentisme català» declara Sánchez. «Si no cometen cap mena d’irresponsabilitat nosaltres no decidirem res extraordinari», però si hi ha irregularitats «el govern d’Espanya actuarà». Aquesta actuació, ha dit, es farà des de la «fermesa democràtica», amb «proporcionalitat per no tirar més gasolina al foc», i amb «unitat» amb la resta de forces de l’oposició.

Ha opinat sobre la moció de censura de C's

Sánchez també ha criticat la moció de cesura que Ciutadans va presentar, i que va perdre, contra el president de la Generalitat. Des del seu punt de vista, assegura que ha estat una maniobra «electoralista» que només ha servit per «enfortir l’independentisme».

Per contra, com que en les pròximes setmanes es produirà la resposta a la sentència de l’1-O, ha demanat que per part de l’independentisme les forces constitucionalistes «facin el que va fer el PSOE» i donin suport al seu executiu. Respecte al les relacions amb la Generalitat, Sánchez ha assegurat que el seu executiu «està disposat a dialogar» amb el govern de Quim Torra, malgrat que ha advertit que aquest diàleg sempre s’ha de circumscriure «dins de la llei».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari