L'expresident de l'ANC, Jordi Sànchez, al Congrés dels Diputats

Jordi Sánchez demanarà dimarts el seu primer permís per sortir de la presó

Es complirà així un quart de la condemna de l'exlíder de l'ANC

L'expresident de l'ANC i exdiputat de JxCat,  Jordi Sànchez, demanarà el seu primer permís penitenciari el dimarts 14 de gener, en complir la quarta part de la seva condemna de nou anys per sedició, dictada pel Tribunal Suprem (TS) després del judici per el procés sobiranista. En una roda de premsa,  l'advocat Jordi Pina ha assegurat que Sànchez «té previst demanar els permisos reglamentaris» i ha confiat que la Generalitat de Catalunya confirmi el seu grau penitenciari abans del proper dimarts, dia 14 de gener.

El lletrat ha assegurat que si Sànchez obté un permís penitenciari, prioritzarà passar el temps amb la seva família, però ha expressat el seu «respecte» cap a tota la gent que li dóna suport.

Sánchez negocia amb el PDECat una possible coalició de la formació que presideix, la Crida

En els darrers dies Jordi Sánchez ha reprès l'activitat política des de la presó com a president de la Crida Nacional per la República. Les negociacions entre el Partit Demòcrata i la Crida ja han començat i el president del PDeCAT, David Bonvehí, lidera amb Jordi Sánchez en nom de la Crida les converses a la presó de Lledoners. Encara no s'ha tancat cap acord, de manera que continua la incertesa sobre com es presentarà l'espai postconvergent a les properes eleccions al Parlament.

El PDeCAT va acordar al desembre «transitar» cap a JxCat amb una estructura «única», una fórmula que podria passar per una coalició del partit de Bonvehí amb la Crida, sota la marca de JxCat —que és propietat del PDeCAT. Tot i això, veus de la formació de Sànchez reticents a presentar-se amb el PDeCAT sospesen l'opció de concórrer en solitari. La Crida celebrarà una assembla general al març on podria debatre una «proposta d'actuació política» que impulsa el seu president.

A les converses no hi ha assistit, de moment, cap representant formal de JxCat. Tot i que Sànchez en va ser diputat al Parlament i al Congrés, en aquestes reunions és la màxima autoritat de la Crida, segons les fonts consultades. Les trobades que encapçalen Bonvehí i Sànchez han arribat setmanes després que el Consell Nacional del PDeCAT del 14 de desembre aprovés —amb el 85% dels vots— «transitar» cap a JxCat.

 

També et pot interessar...