Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pedro Sánchez i Inés Arrimadas, en la seva darrera reunió, el 16 de desembre de 2019.

Sánchez no ha informat Arrimadas sobre una possible prorroga de l'estat d'alarma durant un mes

El govern espanyol ha iniciat contactes amb altres grups parlamentaris, però no ho ha comunicat al partit taronja

Pedro Sánchez i Inés Arrimadas, en la seva darrera reunió, el 16 de desembre de 2019.
Pedro Sánchez i Inés Arrimadas han conversat aquest tarda. | CatalunyaDiari.cat

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, no ha informat la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, en la seva conversa d'aquest dimarts, que l'Executiu està sondejant entre els partits de l'oposició la seva disposició a aprovar una cinquena pròrroga de l'estat d'alarma per a un període d'un mes, en lloc de quinze dies com les anteriors.

Així ho han explicat fonts de la formació taronja, que han assegurat que no hi haurà «cap suport a iniciatives del Govern» si aquestes no s'han negociat prèviament.

La vicepresidenta Calvo ha contactat amb altres grups parlamentaris

Segons Ciutadans, Sánchez i Arrimadas no han parlat «en cap moment» de la possibilitat que el govern espanyol sol·liciti al Congrés dels Diputats una pròrroga per 30 dies, que s'estendria fins a finals de juny. «És una informació que el Govern no ens ha traslladat ni ha confirmat. En cas que hi hagi canvi de criteri respecte a la pròrroga de quinze dies, serà el Govern el que hagi d'explicar-lo», han dit les fonts de Ciutadans.

En canvi, l'Executiu, a través de la vicepresidenta, Carmen Calvo, sí que ha traslladat aquest plantejament a altres grups de la Cambra, segons han indicat a Europa Press fonts parlamentàries.