Sánchez, Illa i Simón, reunits d'urgència: decisió imminent pels rebrots

La reunió ha tingut lloc aquest dijous a la Moncloa

El president de Govern, Pedro Sánchez
Pedro Sánchez es reuneix d'urgència per evitar nous rebrots | CatalunyaDiari

Els rebrots per coronavirus han augmentat en els últims dies en tot el territori espanyol el que ha comportat que la situació s'hagi complicat fins al punt que es tem una nova crisi sanitària a Espanya. Davant aquestes xifres i amb la possibilitat que la situació pugui descontrolar-se, l'executiu de Sánchez ha decidit reunir-se d'urgència aquest dijous al matí.

És per aquest motiu que el president del govern espanyol ha citat al ministre de Sanitat, Salvador Illa, i a l'expert epidemiòleg, Fernando Simón, els quals també han estat al capdavant de la gestió de la pandèmia, per decidir quines mesures es poden prendre de forma urgent i intentar pal·liar l'aparició de nous brots.

En les últimes 24 hores, Simón hauria explicat a l'executiu de Sánchez que els casos de coronavirus s'han duplicat al territori espanyol. Unes dades que haurien portat al govern a plantejar-se que algunes comunitats autònomes tornin al confinament. Una mesura que seguiria amb la implementada per la Generalitat que imposa l'ús obligatori de mascaretes i el confinament de la comarca el Segrià.

La situació que ens trobem ara recorda a la prèvia del 8 de març però amb la diferència que ara el govern espanyol ja compta amb l'experiència d'haver aconseguit frenar la corba de contagis. És per això que els protocols i les actuacions a seguir haurien de ser més àgils.

Es dupliquen els contagis en 24 hores

La reunió en qüestió s'hauria celebrat a les 9.30 hores a la Moncloa i en ella s'ha exposat que la màxima preocupació és la transmissió del virus entre comunitats autònomes. Així doncs, el comitè d'experts se centrarà a tallar aquests brots per evitar que es produeixin contagis en províncies diferents d'on es va infectar el 'pacient zero', segons recull el mitjà 'OKdiario'.

Dimarts es van comptabilitzar un total de 129 nous contagis que ascendien als 257 l'endemà. Una xifra que gairebé duplica els registres del dia anterior i que ha preocupat a l'executiu, ja que per trobar un ascens d'aquestes dimensions cal remuntar-se als dies previs al decret de l'estat d'alarma. Els rebrots més importants d'aquest dijous són els de Catalunya, ja que s'han detectat en dos campaments d'estiu infantils a Lleida i Barcelona.


Comentaris

envia el comentari