Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge arxiu urna vots

Sant Julià de Ramis commemora l’1-O amb urnes per decidir si passa a ser festiu local

L'Ajuntament ha organitzat una consulta popular en què poden votar els empadronats majors de 16 anys

Càrregues de la Guàrdia Civil a la plaça del pavelló de Sant Julià de Ramis l'1-O   | Cedida

 

Sant Julià de Ramis ha decidit commemorar el segon aniversari de l'1-O tornant a posar urnes. L'Ajuntament ha organitzat una consulta popular per saber si els ciutadans volen mantenir el 25 de juliol com a festiu local o traslladar-lo a l'1 d'octubre per recordar la «valentia i determinació» dels veïns que van reivindicar el dret a decidir.

  

Des de les nou del matí i fins a les vuit del vespre, el pavelló del poble s'ha omplert de veïns que responien a la pregunta «Vols que l'Ajuntament de Sant Julià de Ramis i Medinyà canviï la festa local del 25 de juliol per l'1 d'octubre?  ». Tanmateix, la consulta no podrà ser vinculant perquè des de l'Ajuntament encara no tenen a punt el reglament de participació necessari, però l'equip de govern s'ha compromès a defensar el resultat en el ple del 2020 que porti a l'ordre del dia els festius de l'any

  

  

L'alcalde, Marc Puigtió, ha explicat que «la voluntat és commemorar any rere any aquell dia i que la millor forma era posar les urnes per motivar els veïns a tornar a trepitjar carrers i venir al pavelló per un acte tan bonic com és votar».

  

La cap de llista d'ERC de les comarques gironines al Congrés el 10-N i germana de Dolors Bassa, Montse Bassa, hi ha anat a primera hora del matí  i ha elogiat la iniciativa. «Fa molt temps que l'Estat Espanyol vol que l'independentisme desaparegui perquè molestem, però som els campions del diàleg», ha dit.