Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pancarta amb el lema 'Spain, sit and talk' al Camp Nou durant el Clàssic del 18 de desembre de 2019

Tsunami Democràtic, protagonista del Clàssic més reivindicatiu

Batalla campal, barricades i càrregues de Mossos fora l'estadi | Discreta pluja de pilotes al mig del Camp Nou

Pancarta amb el lema 'Spain, sit and talk' al Camp Nou durant el Clàssic del 18 de desembre de 2019
Tsunami Democràtic ha mostrat el lema 'Spain, sit and talk' al camp | Catalunya Diari

Tsunami Democràtic ha marcat el Clàssic més reivindicatiu.  Després dels talls al voltant de l'estadi,  el moviment ha convocat els manifestants a travessera de les Corts poc abans que comencés el partit perquè el veiessin en directe. Tsunami ha projectat el Clàssic a la façana de l'edifici de la Biblioteca Miquel Llongueras, a pocs metres del Camp Nou, perquè els concentrats poguessin gaudir del mític Barça-Real Madrid en directe des del carrer. 

El partit ha transcorregut amb normalitat,  excepte per una discreta pluja de pilotes al mig del camp en ple joc, mentre als voltants de l'estadi es vivia una veritable batalla campalamb barricades i càrregues de Mossos

La «gran acció» fallida, però l'objectiu general assolit

La primera fase de les accions, segons el comunicat final d'avui de Tsunami Democràtic, s'ha assolit amb èxit, aconseguint ser el focus mediàtic. La segona, consistent en fer visible el lema 'Spain, sit and talk' al camp, també s'ha realitzat, tot i la «censura». Però no com estava pensada. De fet, segons el mateix comunicat, la «gran acció» no s'ha complert, impedida per l'actuació policial. Tot i això, Tsunami dona per assolit l'objectiu general de «recuperar l'autoestima» amb el «compromís de milers».

Batalla campal a l'exterior del Camp Nou

Contenidors incendiats pels manifestants concentrats a Travessera de Gràcia el 18 de desembre
Els Manifestants han incendiat diversos contenidors a Travessera de Gràcia | cedida

Dins l'estadi, els aficionats han aixecat una enorme senyera a la graderia i el blau de les  pancartes reivindicatives, amb el lema 'Spain, sit and talk', ha protagonitzat els minuts previs a l'inici del joc. A la segona part, els aficionats han perpetrat una discreta pluja de pilotes al mig del camp en ple joc que no s'ha pogut apreciar a la televisió. 

Certa normalitat, que ha contrastat amb els aldarulls a l'exterior. Als voltants de l'estadi es vivia una veritable batalla campal, amb barricades i càrregues dels Mossos, que començaven a actuar, primer de tot, per una disputa violenta entre simpatitzants de Tsunami democràtic i ultres del Barça. Cap al final del partit, alguns manifestants han cremat contenidors  a la travessera de les Corts. 

Enorme senyera a les grades del Camp Nou durant el Clàssic del 18 de desembre de 2019
Despleguen una enorme senyera a les grades del Camp Nou | Catalunya Diari

Requisen pancartes de Tsunami als accessos del camp

Els jugadors del Barça, allotjats a l'Hotel Princesa Sofia, han pogut arribar al recinte blaugrana sense impediments i milers d'aficionats que  esperaven l'obertura dels accessos al Camp Nou hi han entrat des de dos quarts de set de la tarda amb normalitat,  tot i que diversos aficionats han informat Tsunami Democràtic que  el personal de seguretat de l'estadi ha requisat les cartolines que el moviment demanava alçar en acabar de sonar l'himne i fins i tot caretes amb la cara de Leo Messi.

Tres homes amb la careta que han repartit independentistes abans del Clàssic del 18 de desembre de 2019
Manifestants independentistes han repartit caretes amb la cara de Messi abans del Clàssic | TWITTER | @larrauri_pi

Projecció del partit a una façana de les Corts

L'exterior del Camp Nou a travessera de les Corts minuts abans del Clàssic del 18 de desembre de 2019
Concentració de Tsunami Democràtic a l'exterior del Camp Nou, a travessera de les Corts, minuts abans del Clàssic | Catalunya Diari

El moviment constatava que era «imprescindible» que el partit es pogués disputar i que l'afició amb entrada i carnet pogués accedir a l'estadi. Mitja hora abans de començar el partit, ha anunciat que projectaria el Clàssic en directe a la façana d'un edifici a travessera de les Corts.

Tsunami demanava també a les forces de seguretat «prudència, professionalitat i proporcionalitat» davant les accions i recordava que la reivindicació s'emmarca en la «més estricta no violència».

100.000 cartolines de 'Spain, sit and talk'

Aficionats del Barça aixecant pancartes de Tsunami Democràtic durant el Clàssic del 18 de desembre de 2019
Aficionats del Barça aixecant pancartes de Tsunami Democràtic | Catalunya Diari

Tsunami Democràtic, a més de demanar als manifestants concentrar-se al Camp Nou i  portar una ràdio per un motiu molt concret, ha repartit 100.000 cartolines amb la intenció que els assistents al Clàssic les entressin al Camp Nou i les mostressin just quan acabés de sonar l'himne. A banda, alguns manifestants independentistes han repartit també  caretes amb la cara de Messi.

Talls a la Diagonal i al voltant del Camp Nou

Els manifestants cridats per Tsunami Democràtic han tallat des de les 16.00 hores de la tarda els carrers del voltant del Camp Nou, inclosa la Diagonal en els dos sentits. El bloqueig, que ha arribat a afectar la ronda de Dalt, s'ha portat a terme de manera no violenta i sense incidents. L'únic moment de tensió s'ha viscut amb l'entrada d'un autobús de TMB a un dels carrers tallats per la concentració, que ha acabat fent marxa enrere. 

També et pot interessar...