L'independentisme guanya força el 10-N, segons la darrera enquesta de GESOP

A l'àmbit nacional, destacaria un notable creixement de VOX, que podria arribar a convertir-se en tercera força al Congrés

Una enquesta de la GESOP indica un creixement de l'indendentisme i de l'extrema dreta a les eleccions del 10-N
Una enquesta de la GESOP indica un creixement de l'independentisme i de l'extrema dreta a les eleccions del 10-N | EFE

Les noves eleccions generals seran aquest diumenge 10 de novembre i comencen a moure’s els representants de cada partit polític que es presenta. Un dels primers sondejos, fet per ‘el Periòdic d’Andorra’, mostra que, a escala nacional, la dreta avança, amb un gran creixement de VOX, i els grups independentistes també prenen més força, mentre que els d’esquerra pateixen un retrocés respecte als comicis del passat abril.

ERC encapçala els partits independentistes

En concret, ‘el Periòdic d’Andorra’ anirà actualitzant les dades de l’enquesta fins al pròxim dissabte, just el dia abans de les eleccions, de manera que es podrà conèixer l’evolució del seu sondeig encarregat al Gabinet d’Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP). I en uns primers resultats, obtinguts aquest dimarts 5 de novembre, es veu un retrocés de l’esquerra, ja que el PSOE i Unidas Podemos perdrien escons, tot i que Sánchez guanyaria les eleccions, passaria de 123 a 115-120, mentre que els d'Iglesias en perdrien gairebé deu.

Per altra banda, podrien augmentar considerablement els partits més independentistes i els d’extrema dreta. ERC obtindria 14-15 escons; JxCat, 6-7; i la CUP 4-5, mentre que C’s podria perdre al voltant de 40 escons, quedant-se en 13-17, que es repartirien entre el PP i VOX, que duplicaria de sobra els seus 24 representants, consolidant-se com la tercera força política del Congrés.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari