Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Debat electoral TVE

El suposat «indult» de Sánchez als líders independentistes centra el debat de TVE

Cayetana Álvarez de Toledo i Inés Arrimadas retreuen a la ministra d'Hisenda un «pacte» del govern espanyol amb els «colpistes»

Debat electoral TVE
El debat electoral de TVE ha reunit sis representants dels partits que es disputen les eleccions el 28-A   | CatalunyaDiari.cat

 

En plena campanya electoral, el debat de TVE d'aquest dimarts ha reunit sis representants dels partits  amb grup parlamentari al Congrés i, com no podia ser d'altra manera,  Catalunya i l'independentisme han centrat gran part de les converses que han tingut lloc durant gairebé dues hores. Les líders del PP i Ciutadans per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo i Inés Arrimadas, han insistit a demanar a María Jesús Montero, actual ministra d'Hisenda, si el PSOE renunciaria a indultar els «colpistes».

Davant el silenci de Montero, Álvarez de Toledo l'ha acusat fins i tot que només li faltava «portar el llaç groc a la jaqueta», símbol que, segons la candidata dels populars, indica «que Espanya no és una democràcia plena». Ha recordat també a la ministra que, en cas d'indultar els seus «socis independentistes», no es tractaria del primer indult d'un govern del PSOE a un «colpista»: «Ja ho va fer el 1988 amb el general Armada».

[predef]catalunya-diari-81[/predef]

Inés Arrimadas també ha dirigit el seu discurs en aquesta línia. «També li donaran l'Administració de Justícia a Torra perquè acabi amb aquest país?», demanava a la ministra. Montero es limitava a assenyalar que cal «respectar els temps de la justícia», resposta evasiva que feia créixer perceptiblement el nerviosisme d'Arrimadas i De Toledo. 

Acusen Pedro Sánchez de «vendre Espanya»

Totes dues candidates han acusat Pedro Sánchez de «vendre» Espanya mitjançant un «pacte» amb els «colpistes», i als independentistes, d’haver perpetrat un «cop d’Estat» i haver «violat els drets de milions de catalans». «Ens hem sentit abandonats i venuts», ha dit Arrimadas, assegurant que el president del govern espanyol ara «vol donar més competències a Torra i Puigdemont».

«Sánchez és un perill públic, l'hem de treure a vots de La Moncloa i compto amb el PP per fer-ho», ha dit Arimadas, que insistia durant tot el debat en un pacte amb el PP després del 28-A, mentre que María Jesús Montero ha evitat parlar d’acords postelectorals amb Podem o amb Cs.

La ministra d'Hisenda només ha insistit en què, «mentre hi hagi un govern del PSOE, no hi haurà ni independència ni referèndum», i ha apel·lat al diàleg, com també ho ha fet la número dos de Podem, Irene Montero, i el número dos d’ERC, Gabriel Rufián, qui ha denunciat la possibilitat que el PSOE acabi pactant amb Cs després de les eleccions.

  • També et pot interessar: Junqueras participarà en un acte electoral des de Soto del Real