Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Tardà

Tardà: «L'ANC s'equivoca, s'ha convertit en un contrapoder»

L'exportaveu d'ERC al Congrés és partidari de «no bloquejar» la investidura de Sánchez

Tardà
Tardà aposta per respondre a la sentència de l'1-O amb mobilitzacions «permanents» | CatalunyaDiari.cat

 

L'exportaveu d'ERC al Congrés Joan Tardà ha proposat que la sentència del Tribunal Suprem als líders independentistes acusats d'organitzar el referèndum de l'1 d'octubre de 2017 sigui resposta «a nivell popular amb mobilitzacions cíviques, pacífiques, permanents i massives» però també amb un avançament electoral. 

Tardà aposta per noves eleccions

En una entrevista amb Rac1, el republicà ha apostat per uns comicis per tal de configurar «un govern de front ampli» que incorpori ERC, JxCat, la CUP i els comuns.  També s'ha pronunciat sobre la investidura del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, com a president espanyol i ha assegurat que ERC «no hauria de bloquejar mai» la conformació d'un executiu que oferís «un mil·límetre de condicions millors» que el PP o Cs.

Tardà també ha criticat un canvi dins de l'ANC, a la qual ha advertit que «s'equivoca» en actuar com a «contrapoder», i ha lamentat que ha perdut la seva essència «de treballar per desvetllar inquietuds, socialitzar afanys i rendibilitzar energies». «Han deixat de fer allò que havien fet», ha dit arran de les darreres accions de l'entitat independentista i de les crítiques que ha proferit als partits polítics.

També ho ha estès als Comitès de Defensa de la República (CDR), que ahir dilluns van escampar porqueria en algunes seus d'ERC i del PDeCAT. «Em vaig sentir molt indignat», ha assegurat Tardà, que ha advertit els CDR que «no hi ha cap independentista que deixarà de ser-ne». Ha afegit que el sobiranisme és «flexible i obert» i que ha de continuar sent «poc rigorós respecte de les patents de catalanitat». 

Ha explicat que ahir mateix va visitar l'exvicepresident del Govern i líder d'ERC, Oriol Junqueras, a la presó de Lledoners i ha defensat una amnistia –un indult no l'acceptaran «mai», ha dit– per als líders independentistes empresonats, als qui ha augurat una sentència condemnatòria pel referèndum de l'1 d'octubre de 2017. «L'amnistia acabarà convertint-se inevitablement en un moviment de radicalitat democràtica», ha vaticinat.

Defensa el «no-bloqueig»

Tot i que no ha descartat la desobediència ni la unilateralitat, ha afirmat que no són «l'objectiu prioritari», ja que ha pronosticat que la societat catalana agrairà que hi hagi qui «lideri el no-bloqueig».

També et pot interessar...