Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Joan Tardà, 2020

Tardà reclama indirectament que ERC voti a favor del suplicatori contra Borràs

La votació al Congrés s'ha de produir entre finals de juny i principis de juliol

Joan Tardà, 2020
Joan Tardà va ser portaveu d'ERC al Congrés entre 2004 i 2019. | ACN

El portaveu d'ERC al Congrés entre els anys 2004 i 2019, Joan Tardà, continua sent focus de polèmica amb les seves declaracions. Ara, en concret, ho ha estat per un article titulat 'L'anticorrupció republicana', publicat a 'El Periódico'. En el text, Tardà insinua que ERC  hauria de votar a favor del suplicatori perquè el Tribunal Suprem pugui investigar la diputada de Junts per Catalunya Laura Borràs.

Tardà reclama que no s'abaixi el llistó «de la qualitat i honestedat democràtiques»

«Els temps ja han canviat prou com perquè ningú pugui pretendre baixar el llistó de la qualitat i honestedat democràtiques que en una batalla gegantina es va decidir col·locar ben alt», diu Tardà, en referència al cas de Borràs i també als regidors de l'Hospitalet de Llobregat detinguts a finals de la setmana passada.

Tardà recorda que ERC va apartar l'exconseller Jordi Ausàs per un cas de contraban de tabac, és a dir, per un delicte que no va cometre en exercici del seu càrrec públic, com a exemple d'aquest «llistó alt» que ara creu que s'hauria de mantenir: és clar, doncs, que l'exportaveu d'ERC a Madrid  defensa que els republicans donin suport al suplicatori que permeti investigar l'actual cap de files postconvergent a Madrid.

Borràs es defensa i no deixarà l'escó, tal com li demanava la CUP

La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, descartava aquest divendres dimitir i deixar el seu escó a la cambra baixa espanyola per evitar que sigui el Suprem qui la jutgi. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Borràs va defensar que el seu cas respon a «una persecució política» i que ella està «aportant proves i demostrant que el que volen és apartar una persona com a representant de la ciutadania». «Si permeto que aquesta voluntat s'acompleixi, estic dient a les clavegueres de l'Estat que continuïn perquè és efectiu. Si l'efecte és que plego, el missatge és 'endavant, que la repressió funciona», va sentenciar.

Borràs responia així la petició de la CUP de plegar del Congrés per deixar d'estar aforada i evitar que sigui un Suprem que l'independentime qüestiona molt qui jutgi el seu cas per presumpta malversació. «Jo em dec als ciutadans que m'han votat, i qui posa i treu diputats són els ciutadans», va afegir per defensar que no pensa dimitir. Borràs, que va assegurar tenir «la consciència molt tranquil·la», va recordar als partits independentistes que «per impedir un judici sense garanties, el que s'ha de votar és 'no' al suplicatori».

«Jo no m'he cregut mai les acusacions de corrupció als companys del procés, siguin del partit que siguin, i sempre he estat al seu costat perquè sé qui tenen al davant, i com sé qui tenen al davant jo sé al costat de qui he d'estar», va dir insinuant a la CUP i ERC  que haurien de votar contra el suplicatori al Congrés.