URGENT

👉 La Covid no frena i la pressió assistencial als hospitals catalans augmenta

Tensió en el Govern sobre la presència de Torra en les negociacions amb Sánchez

El vicepresident diu que s'ha de tenir «flexibilitat» i ho condiciona al rang de la part de l'executiu espanyol

Parlament
Quim torra i Pere Aragonès tenen diferents postures sobre la mesa de diàleg | Catalunya Diari

El vicepresident del Govern i coordinador nacional d'ERC, Pere Aragonèsno veu «necessari» que el president de la Generalitat, Quim Torra, formi part de la taula de negociació entre governs per resoldre el conflicte polític.

«No és descartable però tampoc necessari. Hem de tenir flexibilitat. Si una part decideix enviar un determinat rang, l'altra part haurà d'enviar el mateix rang. És lògic en qualsevol negociació», ha afirmat en una entrevista a Ràdio 4. Així i tot, Aragonès ha afegit que Torra «tindrà el paper que ell vulgui tenir» i que el Govern ho decidirà en cas que la taula de diàleg entre governs es pugui constituir.

La postura de Torra

En tot aquest entramat, evidentment, faltava la darrera de paraula d'un Torra que ha tornat a exigir el seu paper davant la negociació. Així doncs, el president de la Generalitat de Catalunya ha assegurat que: «Tot això passa per un diàleg de govern a govern en el qual els presidents dels governs es reuneixen, i per aquest motiu el senyor Sánchez ha de trucar-me».

«Volem solucions i diàleg, però diàleg seriós i amb contingut», ha afirmat el president que, a la vegada, ha recordat que: «El 'li donaré suport', ja ho hem viscut». En aquest sentit, cal recordar que Sánchez ja ha mostrat en altres ocasions més simpatia per Aragonès, fet que possiblement faria més fluid el diàleg amb Madrid.

Budó considera que ha de ser Torra el cap de la negociació

Per la seva banda, la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, va defensar aquest passat dimarts en la roda de premsa posterior al Consell Executiu que Torra i el cap de l'executiu espanyol en funcions, Pedro Sánchez, han d'encapçalar les converses entre governs.

De fet, va afegir que no tindria cap sentit que Torra no liderés el diàleg com a president de la Generalitat. En canvi, segons el vicepresident, la presència de Torra no és necessària.

 

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari