Torra fa autocrítica i admet que cal més coordinació

El president de la Generalitat dona instruccions a Buch perquè els Mossos sancionin els incompliments

El president de la Generalitat, Quim Torra.
El president Quim Torra, en una imatge d'arxiu. | ACN

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha reconegut que el Govern ha de fer autocrítica sobre la informació que s'ha traslladat als alcaldes dels municipis afectats pels rebrots de la covid-19. «És probable que hauríem d'haver estat més coordinats amb aquests alcaldes. No tinc problema en reconèixer-ho», ha afegit en roda de premsa. A més, Torra ha explicat que ha donat instruccions al conseller de l'Interior, Miquel Buch, perquè traslladi als Mossos que cal sancionar els incompliments de les mesures per combatre la pandèmia. El cap de l'executiu català ha dit que arriben notícies «positives» de Lleida tot i voler ser prudent i no aixecar expectatives i s'ha mostrat preocupat per la situació a Barcelona.

Torra assegura que «no li tremolarà el pols»

Torra ha assegurat que el Govern farà sempre el que el Procicat recomani i ha garantit que «no li tremolarà el pols» a l'hora de prendre decisions. En aquest sentit, ha explicat que ha donat instruccions perquè es sancioni les persones que no compleixen amb les restriccions per la covid-19. Tot i així, el cap de l'executiu català ha alertat que «és impossible pensar que ens en sortirem si hem de posar un Mosso darrere cada persona» i ha afegit que això va d'un «contracte social», és a dir, de protegir-se mútuament i de «no trencar la cadena de solidaritat».

Pel que fa a les crítiques dels alcaldes dels municipis afectats pels rebrots, Torra ha admès que s'ha de fer autocrítica sobre la informació que el Govern els hi ha traslladat. «Segurament no pel fet de quan comuniquem un tancament perimetral sinó per un sistema d'informació previ. És probable que hauríem d'haver estat més coordinats amb els alcaldes. No tinc problema en reconèixer-ho. Aquesta lliçó ens ha ajudat a entendre que no només hem de generar comunicació abans, sinó també durant i després», ha afirmat.

El president de la Generalitat es compromet a millorar

En aquest context, Torra s'ha mostrat convençut que el Govern millorarà «molt» en aquest aspecte i ha explicat que s'ha reunit aquest cap de setmana amb tots els alcaldes afectats metropolitants, de la Noguera i del Segrià. «Vull que els alcaldes continuïn sabent quina és la situació de la seva població», ha afegit. Segons Torra, es comencen a tenir notícies «positives» de Lleida i el Segrià tot i que s'han d'anar confirmant al llarg de la setmana i ha dit que no vol aixecar expectatives i mirar amb «serenitat» les dades. En canvi, ha mostrat la seva preocupació per Barcelona.

I pel que fa als assajos de la vacuna d'Oxford contra la covid-19 també s'ha volgut mostrar prudent i s'ha limitat a dir que «la vacuna arribarà quan arribarà» i que el virus està entre la població.


Comentaris

envia el comentari