Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carles Puigdemont

Les traves de JxCat per evitar una coalició amb el PDECat

Dirigents de Junts per Catalunya posen pals a les rodes a un acord amb el Partit Demòcrata

Carles Puigdemont
Carles Puigdemont vol evitar un acord de Junts per Catalunya i el PDECat. | ACN

Amb Junts per Catalunya ja constituït com a nou partit, la nova formació presidida per Carles Puigdemont és al focus de l'actualitat per, entre d'altres qüestions, la possibilitat d'un acord orgànic amb el PDECat o bé que els permeti concórrer en coalició a les properes eleccions autonòmiques, que se celebraran amb tota probabilitat aquesta tardor. Tot i que des del partit que dirigeix David Bonvehí s'insisteix en la voluntat de trobar aquest acord entre les dues formacions, els darrers moviments de JxCat deixen entreveure que la voluntat dels de Carles Puigdemont és impedir el pacte i que es produeixi la trencadissa definitiva.

Elsa Artadi, molt clara: «No volem una federació de partits ni una coalició electoral»

La darrera mostra de les maniobres de Carles Puigdemont la va donar aquest passat diumenge una de les vicepresidentes de JxCat, diputada al Parlament i regidora a l'Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, que va deixar clar que «Junts no formarà cap coalició electoral perquè segueix el seu propi camí» i que la nova formació no vol «cap federació de partits ni coalició electoral».

Porta tancada a pany i forrellat, doncs, a un possible acord amb el PDECat, malgrat la mà estesa de la formació demòcrata. Artadi va ser encara més explícita, afirmant que «si hi ha altres opcions polítiques que creuen que el seu camí és un altre, que el seu lideratge no passa pel president Puigdemont o que no se sentin representats en el partit, em sembla legítim que facin una altra aposta electoral», en clara al·lusió al partit que presideix David Bonvehí.

Lluís Puig es desmarca dels «postconvergents del 3%»

Si Artadi ja va ser explícita amb les seves declaracions, també ho va ser l'exconseller de Cultura, Lluís Puig, amb unes declaracions molt contundents que afegeixen encara més pals a les rodes d'un possible acord amb el PDECat. Puig va dir que, fins ara, JxCat era una coalició presentada per uns partits (el PDECat i CDC) «dels quals en bona part no volem saber-ne res». «No tota la vida serem els postconvergents del 3%», va dir Puig.

Un doblet de declaracions en pocs dies que enterboleixen, i molt, el rumb d'un acord entre JxCat i el PDECat. Malgrat la insistència dels de Bonvehí per arribar un pacte amb el 'puigdemontisme', Junts per Catalunya sembla haver obert pistonada per dinamitar qualsevol possibilitat d'encaix. El compte enrere segueix i la decisió final, lluny d'eternitzar-se, podria arribar en les properes setmanes.