TV3 relega un documental sobre el federalisme al Canal 33

Fa dos anys i mig que l'emissora pública disposa de l'arxiu audiovisual, però no l'ha programat fins que no hi ha hagut queixes al respecte

TV3
TV3 programarà 'Federal' el dissabte 17 d'octubre al Canal 33. | ACN

Continua la polèmica sobre l'emissió del documental 'Federal', d'Albert Solé, a través de Televisió de Catalunya; una peça que repassa la història i el futur de la proposta d'Estat federal per a Espanya, i on intervenen veus de tot l'espectre polític nacional i internacional, com Romano Prodi, Javier Solana, Juan Carlos Monedero, Josep Lluís Carod Rovira o José Manuel García-Margallo, entre d'altres.

Després de dos anys i mig amb l'esmentat documental a disposició de l'emissora pública de Catalunya, sembla que Televisió de Catalunya està disposada a emetre'l. No ho farà, però, pel canal principal, sinó a través del Canal 33, on ha decidit programar-lo el proper dissabte, 17 d'octubre, a dos quarts d'onze de la nit.

'Federal', relegat al Canal 33

D'aquesta manera, doncs, TV3 emet 'Federal', però evita fer-ho a través del primer canal; i el situa, a més, en un horari d'estricta competència amb un dels programes de més èxit de la casa, 'Preguntes freqüents'. Cal recordar que el 33 registra audiències inferiors a l'1% de quota de pantalla. Han estat diverses, doncs, les veus que han considerat que TV3 ha relegat 'Federal' a una posició desfavorable, cosa que no ha passat amb altres documentals de caire polític.

Se n'ha queixat a les xarxes socials el diputat del PSC Raúl Moreno:

Una polèmica que ve de lluny

Però l'emissió de 'Federal' a través del 33 no és ni de bon tros el primer episodi polèmic que genera aquest documental pel que fa a la seva emissió per TV3. Tal com ja explicàvem fa escasses setmanes a Catalunya Diari, Televisió de Catalunya en disposava des de març de 2018 sense que els seus creadors haguessin obtingut resposta afirmativa o negativa a la seva emissió fins l'estiu passat, quan Federalistes d'Esquerres va presentar una queixa sobre el tema al Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC). Finalment, la polèmica ha empès TV3 a emetre'l, però en unes condicions que, sens dubte, portaran cua.


Comentaris

envia el comentari