Darias creu que la cinquena pròrroga de l'estat d'alarma «podria ser l'última»

La ministra demana el suport de tota l'oposició del Congrés i lloa C's

Pedro Sànchez
La ministra de Política Territorial i Funció Pública del govern de Pedro Sánchez ha explicat que podria ser la darrera pròrroga. | Cedida

La ministra de Política Territorial i Funció Pública, Carolina Darias, ha demanat el suport de tots els grups parlamentaris del Congrés per aprovar el que «podria ser» l'última pròrroga de l'estat d'alarma. En declaracions a Televisió Espanyola aquest divendres al matí, Darias ha apuntat que el govern preveu que la cinquena pròrroga sigui la darrera, si les xifres sobre l'impacte del coronavirus continuïn la dinàmica de millora.

Un elogi cap a Ciutadans

La ministra ha aprofitat per lloar C's, que va votar 'sí' a la darrera pròrroga possibilitant-ne l'aprovació. La Moncloa també estudia que la propera pròrroga de l'estat d'alarma duri un mes i no 15 dies, com havia fet fins ara, perquè s'allargui fins a finals de juny —quan es preveu el final de la desescalada. D'aquesta manera, si com diu Darias es tractés de la darrera pròrroga, passaria de caducar el 24 de maig a fer-ho el 7 o el 21 de juny, en funció si dura mig mes o un de sencer. 

Pel que fa a la relació amb les autonomies, la ministra de Política Territorial ha subratllat que el govern espanyol reprendrà les negociacions amb la taula de diàleg amb el Govern de la Generalitat «quan la situació ho permeti». Darias també ha destacat que té la intenció de mantenir les conferències de presidents autonòmics més enllà de la situació sanitària, perquè aquestes reunions són «el màxim òrgan de cooperació multilateral». «És un sistema que ha vingut per quedar-se», ha subratllat.

Vistiplau a les eleccions a Euskadi i Galícia

La ministra també ha subratllat que Euskadi i Galícia podran celebrar eleccions si la fase de desescalada ho permet, i amb «la màxima prudència». Seran unes eleccions «diferents», «sense aglomeracions», però que amb «discreció i cautela» creu que es poden celebrar en qualsevol comunitat autònoma.


Comentaris

envia el comentari