El Govern treballa contra rellotge per evitar el tancament de Nissan a Barcelona

La consellera Chacón considera que un trasllat de la producció surt més car que fer viable la planta actual

Imatge dels treballadors de Nissan sortint de la planta de Barcelona, el 6 de maig de 2020
El Govern treballa per evitar el tancament de la planta Nissan de Barcelona | ACN

El vicepresident del Govern i titular d'Economia, Pere Aragonès, ha assegurat que l'executiu està fent el possible per mantenir la planta de Nissan a Barcelona. En una entrevista a 'Ràdio 4' ha emmarcat en «conjuntures dels mitjans» que aquest dijous el diari japonès Nikkeihagi publicat que Nissan tancarà la planta i traslladarà la producció a fàbriques de Renault.

Segons Aragonès, «no hi ha res tancat» i la decisió es prendrà el 28 de maig tot i admetre que la situació és «complicada». En aquest context, Aragonès ha refermat que el Govern està al costat de la planta, que ha definit com «una de les peces més importants del sector automobilístic català».

La consellera Chacón veu viable la competitivitat de la planta

La consellera d'Empresa, Àngels Chacón, també ha defensat aquest divendres que el Govern treballa per demostrar a Nissan que les plantes de Catalunya són viables i competitives i que surt més a compte transformar-les que tancar. En una entrevista a 'El Matí de Catalunya Ràdio', Chacón ha admès que no tenen cap confirmació oficial sobre els plans de l'empresa japonesa però que, ateses les informacions que s'estan filtrant a la premsa nipona, hi ha «molts indicis que són més que preocupants».

Chacón ha demanat a l'empresa que «siguin clars» per «respecte» als més de 4.000 treballadors, i ha reiterat que hi mantenen contactes. «No tirem la tovallola, tancar és molt més car que fer que la planta sigui competitiva», ha dit.


Comentaris

envia el comentari