La consellera de Salut, Alba Vergés, amb les mans aixecades, mascareta a la boca i els micròfons davant

ERC es carrega Vergés de les primeres posicions de la llista pel 14-F

La consellera de Salut aniria, com a màxim, en la mateixa posició que va ocupar als darrers comicis

La seva gestió compta amb defensors i amb detractors, però és inqüestionable que Alba Vergés ha estat, al marge de Pere Aragonès, la consellera republicana amb més visibilitat pública durant aquesta legislatura, i especialment durant els darrers mesos, coincidint amb la pandèmia. Malgrat això, però, els republicans creuen que promocionar la consellera als llocs més elevats de la llista els podria restar més que sumar i malgrat la seva tirada mediàtica, han decidit que no ocupi els llocs principals de la candidatura.

Vergés, com a màxim de número 6

Així es desprèn de la decisió feta pública aquest divendres, 11 de desembre, que la diputada Najat Driouech sigui la quarta de la llista dels republicans per Barcelona. D'aquesta manera, els quatre primers llocs seran per a Pere Aragonès (1), Laura Vilagrà (2), Roger Torrent (3) i Najat Driouech (4). Seguint el criteri de llista cremallera d'ERC, la cinquena plaça serà per a un home i, per tant, Vergés ocuparà, com a màxim, el sisè lloc. 

L'any 2017, a les darreres eleccions, Vergés ja va ocupar la sisena plaça, de manera que com a màxim podria optar a repetir. Malgrat que la consellera de Salut va sonar com a número 2 de Pere Aragonès, els republicans han optat per prescindir-ne, en una decisió que es podria interpretar en el sentit que els republicans temen que sigui un llast electoral més que un reclam.

Disposada a seguir com a consellera de Salut

Amb tot, i a falta de veure si Vergés repeteix al sisè lloc de la candidatura o no, el cert és que ella mateixa ha reconegut que li agradaria seguir a la primera línia de la política. En concret, Vergés es veu repetint a la conselleria de Salut, de la qual va dir que «hi ha projecte i equip». D'entrada caldrà veure si va a la llista i en quina posició ho fa i, ja passades les eleccions, si ERC governa, serà temps per veure si els republicans segueixen confiant-hi per encapçalar el departament actual o opten per rellevar-la.