Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'Oriol Junqueras i Carme Forcadell el 2016

Junqueras, Forcadell, Bassa i Rull activen la via per sortir de Lledoners

Les seves defenses estan preparant la documentació per activar la via 100.2

La defensa d'Oriol Junqueras, Raül Romeva, Dolors Bassa i Carme Forcadell està intentant activar la via de l'article 100.2 del règim penitenciari perquè puguin sortir de la presó de Lledoners aprofitant el segon grau, després que la Generalitat ratifiqués aquest estadi la setmana passada, segons ha avançat 'Nació Digital' i han confirmat a l'ACN fonts de la defensa.

Aquest article forma part del programa de tractament individualitzat que té qualsevol pres en segon grau. Preveu que un reu pugui sortir al carrer a treballar, per la qual cosa, les mateixes fonts han explicat que ara s'està preparant la documentació perquè el centre la valori i pugui fer una proposta.

Forcadella haurà de seguir una altra estratègia

Aquesta via seria la que utilitzarien Junqueras, Romeva i Bassa. En el cas de Forcadell s'adoptaria una altra estratègia, atès que està jubilada i, per tant, no pot treballar.  Les mateixes fonts expliquen que, per a ella, la via passaria per  un voluntariat o per cuidar la seva mare. De fet, l'expresidenta del Parlament ja va demanar estar a la presó de Mas d'Enric per estar-hi a prop.

La defensa dels quatre presos independentistes està preparant la documentació amb la idea de poder-la presentar a principis de febrer. Després caldrà que el centre la valori i pugui  fer una proposta que aprofiti les directrius que estableix l'article 100.2.

També et pot interessar...