Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Captura de pantalla del vídeo electoral de Podemos a Euskadi 2020.

Podem Euskadi fa el ridícul amb el seu darrer vídeo de campanya

El vídeo va ser publicat aquest dilluns amb vistes als comicis del proper 12 de juliol

El País Basc  entrava aquest dilluns, 29 de juny, en la primera setmana completa de campanya electoral: el diumenge de la setmana vinent, dia 12 de juliol, hi ha eleccions al Parlament de la comunitat autònoma. Totes les enquestes pronostiquen una còmoda victòria del  PNB, liderat novament pel lehendakari Íñigo Urkullu, però les forces d'esquerres no perden l'esperança de sumar per poder concretar un tripartit.

Els 'Super Tronics' i 'Urkutron'

La suma de Bildu, el PSE i Elkarrekin Podemos sembla d'entrada complicada des del punt de vista aritmètic i, en cas que ho fos, també seria complicat que cristal·litzés des del punt de vista polític. Amb tot, des de les files de Podem no s'amaguen que aquesta és la seva opció preferida i així ho han volgut demostrar en un vídeo electoral que volia ser original i ha acabat sent la riota a les xarxes socials.

Els protagonistes són uns superherois, de nom 'Super Tronics', que recorden molt els famosos  'Power Rangers'. Un de cada color —verd de  Bildu, morat de  Podem  i vermell socialista— protagonitzen una escena d'un escàs minut a l'interior d'un típic 'caserío' basc. Dialoguen entre ells i Podem, que reparteix «cafè per a tothom», evidencia que Bildu no té eines per fer tot allò que pretén i que el PSE «no fa res per la casa», en referència al País Basc.

Burles a les xarxes socials

L'escena acaba amb la intervenció del personatge malvat, Urkutron, representant el cap de files del PNB i principal favorit per guanyar els comicis autonòmics. «Aquesta vegada acabaré amb vosaltres, Super Tronics», promet l''alter ego' d'Urkull abans de posar fi al vídeo. L'espot electoral ha generat milers de reaccions a les xarxes socials, la immensa majoria de les quals burlant-se del vídeo difós per Podem:

Sembla, doncs, que lluny de triomfar, Elkarrekin Podem haurà de buscar una altra estratègia per conquerir vots i poder possibilitar un tripartit que sembla, per ara, tan irreal com els 'Super Tronics'.