Vox aprofita la moció de censura fallida per demanar la il·legalització dels partits independentistes

El líder de Vox acusa Sánchez de ser un «mentider» i Podem de voler mantenir-se al poder per vies «antidemocràtiques»

Imatge de Santiago Abascal al Congrés dels Diputats
VOX ha presentat una moció de censura contra Sánchez que es debat aquest dimecres i dijous al Congrés. | Catalunya Diari

El president de Vox i candidat de la moció de censura, Santiago Abascal, ha afirmat que els diputats independentistes i sobiranistes són «ocupes i colpistes». «No són diputats legítims d'aquest Congrés» i «se'ls ha d'anomenar renegats», ja que «han vingut a aquesta institució per jurar destruir-la», ha afirmat aquest dimecres, 21 d'octubre, durant el debat de la moció de censura a la cambra baixa.

Torna a proposar la il·legalització dels partits independentistes

«Els partits que aspiren a destruir la sobirania no han de ser legals», ha defensat Abascal, insistint novament en la il·legalització dels partits independentistes que la seva formació ja va proposar al Congrés dels Diputats.

El líder del partit d'ultradreta ha acusat el govern espanyol de ser una «màfia» i «el pitjor en 80 anys d'història» i ha titllat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, de «mentider sense escrúpols capaç de qualsevol cosa». Abascal ha afirmat que el llegat de l'executiu de Sánchez és la «tristesa i la tragèdia» i ha assegurat que la gestió que han fet de la pandèmia ha estat «negligent i criminal». El líder de Vox ha criticat que el govern espanyol «no respecta ni al Rei ni a la sobirania» i ha afirmat que Unides Podem —els «comunistes»— es volen mantenir en el poder «per mitjans antidemocràtics».

«Res anirà millor amb vostès», ha dit Abascal a l'executiu espanyol. El líder de Vox s'ha compromès a convocar eleccions abans de finals d'aquest any en cas que prosperés la moció de censura i ha demanat «respecte» a aquells diputats que no estan d'acord amb la presentació de la moció de censura. «Es tracta d'aturar el procés de destrucció d'Espanya», ha dit.

Demana el vot a PP i PSOE

Abascal ha demanat el vot al PP i també al PSOE. Als populars els ha dit que els separa una «distància política cada dia més gran» però ha demanat el suport a la moció de censura per demostrar que «hi ha una alternativa a aquest desastre». Dels socialistes ha dit que té la «certesa» que hi ha diputats que comparteixen la crítica al govern de coalició.

«Cadascú es retrata per a la posteritat» en la votació de la moció de censura perquè cal desmarcar-se d'un «malson» i d'un govern «suïcida», ha dit Abascal. «Els espanyols no oblidaran ni perdonaran» la gestió de Sánchez, ha afirmat. Segons Abascal, Vox ha presentat la moció de censura per «obligació en consciència».


Comentaris

envia el comentari