En els últims temps, les estafes en línia s'han tornat cada cop més comunes, i els bancs no són immunes a elles. CaixaBank ha llançat una alerta important dirigida a tots els seus clients per evitar que caiguin en el frau dels ciberatacs.
Els hackers estan fent servir mètodes cada cop més sofisticats per intentar accedir a la informació personal i bancària dels usuaris. Aquesta vegada, l'objectiu dels estafadors és aconseguir accés als comptes bancaris a través d'arxius maliciosos enviats per correu electrònic.

CaixaBank alerta de l'amenaça de correus falsos
CaixaBank ha comunicat als seus clients que han d'extremar les precaucions en rebre correus electrònics que provinguin de sendfile. Aquest servei es fa servir per transferir arxius d'un sistema a un altre. Però els estafadors estan aprofitant aquest mètode per enviar missatges que semblen legítims, fent-se passar pel banc.
Tanmateix, el perill està en els arxius adjunts que inclouen aquests correus. Si no es tenen les cures necessàries, aquests arxius poden contenir virus o programari maliciós capaç de robar informació sensible.
El banc ha estat clar en el seu missatge: l'únic correu legítim que envia CaixaBank fent servir sendfile és el de sendfile@cbx.caixabank.com. Si algun missatge arriba amb una adreça diferent, és una estafa. CaixaBank recalca que mai enviaran correus de sendfile des d'una altra adreça.

"En casos de recepció d'informació per sendfile, extrema la precaució, fixa't en el remitent (el correcte és sendfile@cbx.caixabank.com, amb un "punt" després de cbx) i evita descarregar-te informació sospitosa o no sol·licitada. Davant qualsevol dubte contacta amb el teu gestor", ha assegurat CaixaBank des del seu compte de X.
CaixaBank ha explicat de manera senzilla com els seus clients poden evitar caure en aquest tipus de fraus. El primer pas és revisar acuradament el remitent del correu electrònic. Si el correu no prové de sendfile@cbx.caixabank.com, és un clar indici que es tracta d'un intent d'estafa.
A més, el banc recorda que és important no descarregar mai arxius sospitosos o que no hagin estat sol·licitats. Sovint, els hackers envien documents aparentment inofensius, però que contenen programari maliciós que pot comprometre la seguretat del compte bancari de l'usuari. Abans de fer clic en qualsevol arxiu adjunt, revisa l'adreça del remitent i assegura't que és legítima.

Què fer en cas de dubte: contacta amb CaixaBank
Si tens algun dubte sobre l'autenticitat d'un correu electrònic que has rebut de CaixaBank, la recomanació és clara: no obris l'arxiu. I contacta immediatament amb el banc.
CaixaBank posa a disposició dels seus clients un número d'atenció al client, el 900 404 090. En aquest número poden trucar per confirmar la veracitat del missatge i rebre orientació sobre què fer a continuació.
És essencial no deixar-se portar pel pànic ni la urgència que poden generar aquests correus fraudulents. Els estafadors intenten que l'usuari actuï ràpidament, però el més important és la calma i la comprovació acurada de cada missatge.