Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla general de tres dels nous vehicles antiavalots dels Mossos d'Esquadra

La sorpresa dels Mossos en entrar en una nau industrial a Catalunya

El magatzem tenia una instal·lació per afavorir el creixement de les plantes, amagades darrere d'uns palets

Els Mossos d'Esquadra han detingut un home que tenia 1.001 plantes de marihuana a l'interior d'una nau industrial de Rosselló (Segrià), com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric. En el registre, també van decomissar 45 grams de marihuana amagats en un calaix, dues pistoles i una escopeta d'aire comprimit.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

La detenció, efectuada dijous passat, és el resultat d'una investigació oberta a finals d'abril, després de tenir coneixement de l'existència d'una plantació de marihuana en una nau del camí de Benavent de Rosselló. Després d'unes comprovacions inicials, els Mossos van trobar indicis que confirmarien les sospites i van muntar un dispositiu que va permetre detenir el responsable de la plantació quan accedia a la nau. El detingut va passar dissabte a disposició judicial davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Lleida.

Descobertes 800 plantes durant un desnonament

Sense deixar de banda la marihuana, la Policia Nacional ha desmantellat una plantació descoberta durant el desnonament d'un habitatge ocupat a Sentmenat (Vallès Occidental). Els agents van ser requerits per la comissió judicial i la Policia Local durant el desnonament, en comprovar l'existència de la plantació.

Hi van trobar 800 plantes de marihuana, que pesaven uns 86,66 quilograms, així com tota la infraestructura instrumental i de climatització necessària. Van comprovar també que obtenien l'electricitat de forma fraudulenta. En el moment de la intervenció no es va trobar els ocupants, però se'ls va identificar més tard i es van detenir tres persones.

Aquesta identificació es va fer gràcies als indicis que es van trobar a l'interior de l'habitatge i a les informacions de què disposaven els investigadors, ja que els individus  ja havien estat detinguts anteriorment per motius similars. Finalment, van ser localitzats l'endemà i van ser detinguts com a presumptes autors d'un delicte contra la salut públic i defraudació de fluid elèctric.

Cultiven 4.000 plantes de marihuana en una nau industrial a Catalunya

I ara fa cinc dies sabíem també que els Mossos havien detingut tres persones, d'origen albanès, per cultivar unes 4.000 plantes de marihuana en una nau industrial del polígon Les Vives, a Sant Vicenç de Castellet (Bages). El registre es va fer el passat divendres després d'una investigació policial iniciada pels Mossos arran de diverses informacions facilitades per ciutadans.

Durant l'escorcoll, la policia va trobar les plantes en diferents estats de creixement i, part de la droga ja estava a punt per ser comercialitzada. A més, els agents van localitzar una complexa instal·lació amb sistemes d'assecament i un sistema «il·lícit» per defraudar el fluid elèctric. Segons la policia, els tres detinguts formen part d'un grup criminal organitzat.

Divendres al matí, diversos agents dels Mossos d'Esquadra van entrar a la nau industrial on hi havia la plantació de marihuana. A dins, els agents van fer una inspecció ocular del lloc dels fets, van recollir mostres i van certificar la quantitat de droga. A les instal·lacions de la nau també s'hi van desplaçar la jutgessa i els tres detinguts amb la seva advocada, que ha estat presents durant tot l'escorcoll. En concret, s'hi van localitzar 1.921 unitats de plantes de marihuana, cinc sacs plens de cabdells, i 1.853 plantes en estat de floració.



L'intendent dels Mossos Josep Guillot ha explicat en declaracions a l'ACN que, un cop els Mossos acabin la inspecció ocular, recullin totes les mostres suficients i se certifiqui la quantitat de droga que hi ha, "destruiran tota la droga 'in situ' amb unes màquines específiques que permeten que no quedi cap residu que no sigui aprofitable".