S’enfronta a 11 anys de presó per abusar d’un nebot a Palamós i Calonge

El processat nega els fets i atribueix la denúncia a una «venjança» orquestrada per la seva exdona

L'acusat s'enfronta a 11 anys de presó per haver, suposadament, abusat d'un nebot
L'acusat s'enfronta a 11 anys de presó per haver, suposadament, abusat d'un nebot | ACN

L’Audiència de Girona ha jutjat aquest dimarts, 8 de gener, un acusat que s’enfronta a 11 anys de presó per abusar sexualment del seu nebot polític des del 2004 fins al 2009a domicilis familiars de Palamós i Calonge. La fiscalia i l’acusat particular sostenen que, quan el menor tenia 9 anys, li posava vídeos pornogràfics i es masturbava davant seu.

Amb el pas dels anys, els abusos van anar a més fins que, quan el nen tenia 14 o 15 anys, el va penetrar. Segons les acusacions, l’home s’aprofitava de la «situació de superioritat» que tenia cap al menor amb qui exercia «funcions pròpies de pare». Els abusos van acabar quan l’home es va separar la seva parella, tia del menor. Al judici l’acusat ha negat els fets i atribueix la denúncia a una «venjança» orquestrada per la seva exdona.

Absolt un metge gironí denunciat d’abusos sexuals

L’excap d’urgències de l’Hospital Santa Caterina de Salt, al Gironès, ha quedat absolt de la segona denúncia per abusos sexuals a pacients, segons ha decidit l’Audiència de Girona. L’acusat ja està complint una condemna de 8 anys de presó per abusar sexualment de cinc pacients mentre exercia entre els anys 2008 i 2009. En aquesta segona denúncia, la fiscalia demanava una condemna de 6 anys de presó i 6 més de llibertat vigilada.

En aquesta ocasió, la pacient l’ha denunciat afirmant que en una visita per un mussol a l’ull l’any 2005, el doctor li va introduir els dits a la vagina fins a tres cops, al·legant que volia descartar que tingués càncer de coll d’úter. Tanmateix, el tribunal ha conclòs que «no es considera provat que en el transcurs de l'atenció sanitària l'acusat efectués tocaments a la pacient».

El metge de l'hospital de Salt acusat d'abusar sexualment d'una pacient en una foto del judici d'aquest 23 d'octubre del 2018
El metge de l'hospital de Salt acusat d'abusar sexualment d'una pacient en una foto del judici d'aquest 23 d'octubre del 2018 | ACN
 

L’acusat assegura que no coneix la dona

Tot i ser denunciat per segon cop, el metge de Salt ja està complint condemna per abusar sexualment de diverses pacients i, segons recull la sentència, aquests antecedents no es poden fer servir per «corroborar» la versió de la denunciant i, a més, no hi ha «ni un sol element extern» que la confirmi. Per una altra banda, durant el judici, el metge va negar les acusacions, afirmant: «Puc oblidar un nom, però no oblido una cara. Jo a aquesta senyora no l'he vist mai, ni l'he visitat, ni l'he vist mai». 

Aquesta denúncia va ser interposada el novembre del 2014nou anys més tard dels fets, ja que segons va explicar la dona al judici, l’any 2005 no ho va fer perquè feia poc que estava al país, només tenia 19 anys i pensava que no la creurien. Però després el va denunciar perquè a les notícies va veure el primer judici i va identificar el metge que va ser acusat d’un delicte d’abús sexual amb penetració i s’enfrontava a una nova pena de sis anys de presó.  


Comentaris

envia el comentari