Dos cotxes dels Mossos d'Esquadra a l'aparcament dels jutjats de Vilanova i la Geltrú

Nou cop al tràfic de marihuana a Catalunya: 13 arrestats a Sabadell

Formaven part d'un clan que hauria blanquejat 3 milions d'euros en els darrers cinc anys

Nou cop dels Mossos d'Esquadra contra el tràfic de marihuana a Catalunya. La darrera operació de la policia catalana ha tingut lloc al barri de Can Deu de Sabadell, on s'ha desarticulat un clan criminal, detenint 13 persones acusades dels delictes de blanqueig de capitals, tràfic de drogues, tinença d'armes de foc i defraudació de fluid elèctric.

Segons han explicat els Mossos, la investigació del cas va començar fa més d'un any, quan la policia catalana va detectar que el clan havia aconseguit una posició de poder en el control del tràfic de marihuana al Vallès Occidental. Així mateix, els veïns del barri havien alertat d'un increment en la inseguretat.

La investigació va cloure amb la descoberta de vuit plantacions interiors de marihuana en diferents municipis de la província de Barcelona, la gran majoria d'elles a Sabadell.

Unes plantacions amb un potencial d'uns 400.000 euros anuals

Els Mossos d'Esquadra han explicat que aquestes plantacions tenien un potencial de producció de 200 quilos anuals, amb un benefici d'uns 400.000 euros. En aquest sentit, els investigats blanquejaven els ingressos que generava el tràfic de droga, adquirint propietats immobiliàries i vehicles d'alta gamma, a través de testaferros.

La investigació del cas ha determinat que els arrestats van blanquejar més de tres milions d'euros en els darrers cinc anys. La policia catalana ha revelat que la investigació ha estat molt complexa, ja que el clan familiar adoptava moltes mesures de seguretat, amb nombrosos col·laboradors que realitzaven tasques de vigilància.

17 entrades i registres

L'operatiu policial, coordinat pel Jutjat d'Instrucció número 4 de Sabadell, va incloure 17 entrades i registres a diferents localitats de la província de Barcelona. Els agents de la policia catalana van detenir 13 persones pels delictes de blanqueig, tràfic de drogues, tinença d’armes de foc i defraudació de fluid elèctric.

Durant l'operatiu es van desmantellar vuit cultius intensius de marihuana, es van intervenir més de 4.000 plantes, tres armes de foc, tres turismes, uns 20.000 euros en efectiu i documentació econòmica d'interès per la causa.

Els arrestats van passar a disposició del jutge els dies 17 i 18 de setembre, que va decretar presó provisional per a tres d'ells i llibertat amb càrrecs per als 10 restants.