Elena Puzyrevich.

Elena, la fugitiva més buscada d'Espanya: desenes de víctimes a la seva llista

La dona russa s'encarregava d'explotar sexualment dones joves als seus prostíbuls

Elena Puzyrevich, de nacionalitat russa, és una fugitiva de la justícia i ha estat condemnada a 12 anys i mig de presó per tràfic de dones.

 

Durant anys s'ha dedicat a captar, enganyar i esclavitzar sexualment dones d'Europa de l'Est. Avui en dia, és la delinqüent més buscada d'Espanya.

Elena dirigia diversos locals de prostitució en diferents ciutats espanyoles, com la Corunya, Tenerife i Madrid. El seu complex entramat es va descobrir l'any 2008, després que una de les joves aconseguís escapar. 

 

La noia es va negar a prostituir-se i va saltar per una de les finestres. Amb la caiguda, es va trencar una cama i va ser portada a l'hospital, on va destapar tota la trama.

Elena Puzyrevich, la proxeneta més buscada

 

 

Elena Puzyrevich captava noies a Rússia i les enganyava per venir a Espanya, sense explicar a què es dedicarien. Un cop arribaven, les tancaven al seu local perquè saldessin el seu deute i les obligaven a exercir la prostitució. L'últim va ser al club Tú y yo, situat a Malpartida de Plasencia, Càceres.

 

Sota l'operació «Zarza», la policia va descobrir que Elena també explotava dones a locals de Girona, Lleida, Almeria i Granada. Va ser acusada de captar i prostituir nou dones russes en total. Cap d'elles tenia permís de residència ni treball.

 

A més, també era l'encarregada de portar la comptabilitat del local. Amb ella, 14 persones van ser detingudes i es van trobar 52.000 euros a la casa de la seva parella. Ell també va ser condemnat a presó, ja que actuava com a cap de club.

 

Fugada de la justícia durant 10 anys

 

Fa 10 anys que Elena Puzyrevich és fugitiva de la justícia. Amb 42 anys, està en el punt de mira de la unitat encarregada de localitzar criminals de guerra, violadors i mafiosos ocults a Espanya.

 

Durant tot aquest temps, els agents encarregats de la seva recerca han inspeccionat hospitals, censos i, fins i tot, escoles. La russa podria haver estat mare i portar el seu fill a l'escola.Però de moment no han aconseguit trobar-la.

 

Les últimes pistes sobre el seu parador apuntaven l'illa de Tenerife. Allà hauria estat l'encarregada de controlar les noies d'un club de cites. Diversos agents de l'autoritat hi van acudir fent-se passar per clients, però no van poder donar amb la fugitiva.

 

L'últim que se sap d'ella és que podria haver portat un altre local de contactes, aquest cop a la Corunya. Tanmateix, quan els agents es van presentar al local, no van trobar cap rastre d'ella. 

 

La policia sospita que va fugir al seu país natal, Rússia. Allà hi viuen la seva mare i la seva família i és on se sent segura, lluny de la pressió de la policia espanyola.

 

Les fugitives més buscades

 

El cas d'Elena no és l'únic de dona fugitiva i condemnada per explotar altres dones. També busquen la nigeriana Jessica Edosominan a Europa per tràfic de dones blanques.

 

Com va fer Elena, Jessica va traslladar 60 dones a França per explotar-les sexualment.

 

De la mateixa manera, la txeca Iveta Tancová s'enfronta a una condemna de 7 anys i mig de presó. Va ser condemnada per tancar, maltractar i forçar una jove compatriota a prostituir-se a Regne Unit abans de vendre-la com a prostituta als seus familiars.

 

«La gent pensa que normalment aquests crims no els cometen dones. Però són crims igual de creus greus que els que cometen els homes», assegura la portaveu d'Europol, Tine Hollevoet.