L'exciclista Chris Anker Sorensen.

Mor amb només 37 anys el ciclista Chris Sorensen

Va patir un accident quan anava amb bicicleta

El món de l'esport internacional, especialment el ciclisme, ha rebut un cop dur amb la mort del ciclista Chris Anker Sorensen. L'excorredor danès ha perdut la vida aquest diumenge en un accident amb bicicleta a Bèlgica. Segons els mitjans i TV2 Sport, un cotxe el va atropellar per la carretera.

Chris Sorensen s'havia retirat l'any 2018, quan va decidir posar fi a una etapa professional en què va destacar per ser un gran corredor d'equip. Després de finalitzar la seva carrera, va continuar sent un aficionat de la bicicleta en format 'amateur'.

De fet, havia anat a Bèlgica per transmetre el mundial de ciclisme, ja que era un dels comentaristes de la televisió danesa TV2 Sport. 

Quan encara no havia començat la competició, Sorensen se n'havia anat a fer una volta en bicicleta per la localitat de Zeebruges, a Bruges. Les proves de les diferents categories, tant masculina com femenina, es disputaven en aquesta ciutat. Malauradament, va ser colpejat per un cotxe durant la seva passejada i va perdre la vida en l'accident.

L'adeu d'un dels seus companys, Alberto Contador

La mort inesperada del ciclista danès ha colpejat el panorama internacional. Sobretot perquè s'havia retirat recentment i molts excompanys encara competien. Molts d'ells han volgut transmetre unes paraules en la seva memòria per les xarxes socials. 

Companys i amics han volgut fer valdre la feina del ciclista i la seva capacitat de treballar en equip. Sorensen no havia destacat en la figura de líder, però sí en la de companyonia. 

Un dels seus companys i campió espanyol, Alberto Contador, ha volgut dedicar-li unes paraules. El guanyador del Tour, el Giro i la Vuelta ha enviat un missatge de condol als seus familiars i amics: «La vida pot arribar a ser molt injusta. El meu condol més sincer a la família i amics, RIP Chris», escrivia el ciclista de Pinto a Twitter.

La Unió Ciclista Internacional també ha volgut lamentar la pèrdua i ha qualificat l'accident de «tragèdia». «No hi ha paraules suficients per lamentar la pèrdua de l'exciclista i periodista Chris Anker Sorensen. A la família, amics i ciclisme danès, el nostre més sincer condol», publicava el president, David Lappartient. 

13 anys de carrera d'un gregari i rostre habitual a les sortides

Com dèiem, Chris Anker Sorensen no va destacar en la seva carrera per haver aconseguit liderar les sortides. Van ser 13 anys com a ciclista, on va adquirir el rol de gregari de luxe per corredors com Contador, Iván Basso o els germans Schleck. Al seu torn, també on es va fer conegut per ser un dels corredors més patidors a les sortides.

Quan va debutar al Team Designa Kokken l'any 2006, la major part de la carrera la va fer al CSC/Saxo Bank/Tinkoff, segons el patrocinador. L'any 2015 va deixar l'equip i va fer les últimes temporades entre el Fortuneo i el Riwal. 

Tot i que les victòries de Sorensen es poden comptar amb els dits d'una mà, va poder presumir de guanyar el Giro i la Dauphiné Liberé. L'any 2012 va suposar el seu gran any al Tour, on va quedar 14è i va guanyar la combativitat pel gran nombre d'escapades que va protagonitzar.