Imatge del campanar de Centelles després de l'explosió de pólvora a la Festa del Pi

Un total de 14 ferits en una explosió pirotècnica al campanar de Centelles

S'hi han desplaçat dotze dotacions del SEM per atendre els 14 ferits, tres dels quals es troben en estat greu

Fins a catorze persones haurien resultat ferides a la Festa del Pi a Centelles (Osona) arran de l'explosió d'un sarró amb munició d'un dels participants. Dotze unitats dels serveis d'emergències mèdiques (SEM) s'han desplaçat fins al lloc dels fets per atendre els ferits, tres de les quals es troben en estat greu.

 

L'explosió pirotècnica s'ha produït al campanar de l'església

L'avís s'ha rebut a les 12.06 i s'ha fet per part de Creu Roja, que era present a la festa, per alertar que s'havia produït una explosió pirotècnica. La deflagració ha tingut lloc a dalt del campanar, on només es trobaven els trabucaires, sense que hagi afectat l'estructura de la construcció.  L'origen de l'explosió hauria estat una cantimplora de pólvora, que s'hauria encès, i ha provocat que la resta també esclatessin i incendiessin la roba dels ferits.

A més de les unitats del SEM, també s'han traslladat fins a Centelles dos helicòpters medicalitzats, dues patrulles dels Mossos d'Esquadra, dues dotacions dels Bombers i tres ambulàncies d'Emergències. L'Ajuntament del municipi ha suspès la celebració de la Festa del Pi i ha anunciat que, un cop traslladats els ferits, el pi s'entrarà a l'església en silenci.

L'explosió s'ha produït en un sarró, què és la bossa amb munició que porten els galejadors, figures imprescindibles en la Festa del Pi. Aquesta celebració tradicional consisteix que els galejadors escullen un pi, s'encarreguen de tallar-lo per portar-lo fins al poble i, mentrestant, disparen salves amb trabucs. Suposadament, hauria explotat una de les bosses on es transporta la pólvora i hauria provocat uns catorze ferits, xifra que podria augmentar.

 

També et pot interessar...