Troben més de 200 galls mutilats i preparats per baralles il·legals al Gironès

A la finca, a Sant Joan de Mollet, s'hi ha trobat també una gran plantació de marihuana | Els Mossos d'Esquadra han detingut a dues persones, un home i una dona de nacionalitat dominicana

Els Mossos d'Esquadra, en col·laboració amb els Agents Rurals del Gironès,  han detingut dues persones que controlaven una finca dedicada a la cria i entrenament de galls per a baralles il·legals i que també aprofitaven per conrear-hi marihuana a Sant Joan de Mollet, a la comarca del Gironès. Es tracta d'un home i una dona, de 31 i 35 anys, de nacionalitat dominicana i veïns de l'Hospitalet de Llobregat i de Sant Joan de Mollet respectivament i la policia els hi imputa un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

Des del mes de setembre els Mossos d'Esquadra estaven darrere d'aquesta parella arran d'un informe del cos d'Agents Rurals de la comarca que van posar en coneixement de la policia que en una casa del nucli urbà de Sant Joan de Mollet s'hi estarien criant galls per fer lluites il·legals. Els Agents Rurals sospitaven que s'hi estarien fent entrenaments per combats al pati de la casa, i també es sospitava que es mutilaven part d'aquests animals. Els mateixos agents rurals també van apuntar la possibilitat que hi hagués una plantació de marihuana d'interior.

Els Mossos van entrar a la finca el 29 novembre

Després d'aquests mesos d'investigació, el passat dijous, 29 de novembre, els Mossos van entrar, amb ordre judicial, a la finca, en una operació conjunta amb veterinaris del Departament de Territori i Sostenibilitat, tècnics del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, efectius del cos d'Agents Rurals i agents de la Unitat d'Investigació de l'ARRO dels Mossos. Es va poder desmantellar un punt important de cria i entrenament de galls per combat a la comarca i una plantació de marihuana.

A l'interior de la finca la parella també tenia una plantació de marihuana.
A l'interior de la finca la parella també tenia una plantació de marihuana. | CatalunyaDiari.cat

 

Més de 200 galls preparats per baralles il·legals

A l'interior de la finca que van assaltar els Mossos s'hi van localitzar un total de 211 aus, concretament 99 mascles adults, 15 mascles joves, tots criats per fer baralles de galls, així com 75 femelles adultes de gall de baralla i 22 gallines adultes productores d'ous i dos ànecs. De la totalitat de 211 aus, 66 galls estaven amb les crestes, les barbetes i els esperons amputats i 33 galls més amb els esperons amputats, i la majoria no disposaven ni de menjar ni d'aigua, segons ha informat el cos d'Agents Rurals. No només tenien els animals per baralles, una activitat explícitament prohibida, sinó que l'explotació d'aviram no disposava del corresponent Registre d'Explotacions Ramaderes, per tant ni de traçabilitat ni control sanitari. Els Agents Rurals van aixecar acta de totes les irregularitats i infraccions per part de la parella que cuidava i venia els galls de baralla.

Els Mossos d'Esquadra van deixar sense efecte les detencions i només se'ls hi van notificar les imputacions, a l'espera, ara, que siguin citats davant del jutge per donar explicacions de les acusacions fetes per part de la policia. La policia catalana no dóna l'operació per tancada i s'està investigant la procedència i l'origen dels galls de baralla i també poder esbrinar on acabaven fent-se aquestes baralles il·legals.  Els Mossos d'Esquadra no descarten noves detencions relacionades amb aquest il·lícit negoci de les baralles de galls.