Pla sencer d'un vehicle dels Mossos d'Esquadra

Van a una falsa entrevista de treball i els roben les seves pertinences a Catalunya

Els fets, que investiguen els Mossos, van tenir lloc en un 'coworking' de Mataró

Surrealista robatori a la comarca del Maresme. Els Mossos d’Esquadra estan investigant el furt de diversos objectes personals a 23 persones, totes elles dones, que es van presentar a una suposada entrevista de feina col·lectiva en un centre de ‘coworking’ de Mataró. Segons ha explicat la policia catalana, els lladres es van endur bàsicament, telèfons mòbils i joies.

La investigació, segons han informat els Mossos d'Esquadra, es va iniciar el passat 11 d'agost quan la policia catalana va tenir coneixement del primer robatori. Ara com ara, s'han rebut 14 denúncies de furt, tot i que no es descarta que hi pugui haver més víctimes, ja que la investigació per tal de localitzar els autors dels fets continua oberta.

La pel·lícula dels fets

Segons han explicat els Mossos d'Esquadra, els lladres es feien passar per suposats entrevistadors i van convocar diverses persones a una entrevista de feina grupal. Així, van llogar un espai en un centre de negocis de Mataró per generar un entorn de confiança, aprofitant-se de la necessitat de la gent per poder accedir a un lloc de treball ben remunerat.

En aquest sentit, Un cop van tenir reunits totes les candidates, els falsos entrevistadors les van fer deixar els seus objectes personals en una sala, mentre que les feien passar a un segon espai, on havien d'omplir un formulari amb diversa informació requerida.

Després d'una estona sense que els suposats entrevistadors tornessin a la sala on estaven, les persones convocades per a l'entrevista de feina van anar a la recepció del centre de negocis. Allà, van acabar comprovant que els individus ja no hi eren i que s'havien endut les seves pertinences, bàsicament mòbils i joies.

Així mateix, els lladres tampoc van pagar la taxa de lloguer de les sales del 'coworking', on van donar dades falses, un fet que també s'està investigant.