Pla mitjà del cotxe accidentat a Castelló d'Empúries

Un conductor begut provoca un accident, en fuig i és enxampat amb el cotxe destrossat

L'incident es va produir entre Castelló d'Empúries i Roses | En les últimes setmanes s'han produït diversos accidents i negligències al volant a la demarcació de Girona

Aquest estiu fa l'efecte que les carreteres van plenes de conductors beguts i afectats per les drogues que, més que generar comèdia, són un perill per la seguretat viària, la pròpia i l'aliena. És el cas d'un home de 44 anys que, sota l'efecte de l'alcohol, aquest passat dijous 12 d'agost va perseguir a Gualta, al Baix Empordà, un motorista fins a fer-lo caure mentre duia les seves tres filles menors d'edat al vehicle.

Hi ha més casos, no gaire llunyans, ni per espai ni per temps. I és el cas, també, d'un altre acte negligent que va succeir fa un parell de dies, aquest passat dimecres 18 d'agost, a Castelló d'Empúries, a l'Alt Empordà. Els Mossos d'Esquadra van enxampar un home de 45 anys conduint sota visibles efectes de l'alcohol, que fugia després d'haver provocat un accident amb un altre vehicle al punt quilomètric 37,5 de la carretera N-260.

La policia local de Roses va localitzar el conductor conduint pel centre de la localitat

En patir l'accident, el denunciat va marxar del lloc i no va atendre el deure d'atendre els dos ocupants de l'altre vehicle, que els ni els Mossos ni els serveis d'emergències han informat si van patir lesions greus. Una estona després, la policia local de Roses va localitzar un vehicle que circulava pel centre del municipi amb desperfectes evidents, que va resultar ser el responsable del sinistre. 

Els agents van comprovar que l'home estava il·lès, però que es trobava amb clars símptomes d'estar begut. Quan els agents li van fer les proves d'alcoholèmia el resultat va ser de 0,90 mil·ligrams per litre d'aire expirat, gairebé quatre vegades més del llindar màxim permès. Els Mossos d'Esquadra el van denunciar penalment per un delicte contra la seguretat viària i van citar-lo perquè es presenti al jutjat de guàrdia de Figueres tan bon punt se'l cridi.

El conductor que va envestir un motorista també haurà de declarar davant el jutge

Tal com va informar CatalunyaDiari, el passat dijous 12 d'agost va ser denunciat pels Mossos d'Esquadra un conductor que, begut i amb tres fills menors d'edat dins l'automòbil, va perseguir temeràriament un motorista fins a envestir-lo. En els resultats de la prova d'alcoholèmia, l'home va donar positiu, amb 0,32 mg/l d'alcohol per aire expirat. L'incident va provocar lesions lleus al motorista i danys al seu vehicle. L'afectat va ser traslladat a l'Hospital de Palamós per poder avaluar el seu estat de salut. 

Per tot plegat, l'home ha estat denunciat per superar la taxa d’alcohol permesa i per delictes de danys, lesions i contra la seguretat del trànsit. S'espera que sigui citat per declarar davant l'autoritat judicial competent de la Bisbal d'Empordà.