Imatge de la platja de Mazarrón a Múrcia

Troben una bossa amb restes humanes en una platja a Espanya

La troballa s'ha produït en una platja de Mazarrón (Múrcia) i hi ha una primera hipòtesi sobre l'origen dels ossos

Inquietud a la policia per l'aparició de dues bosses amb restes humanes en dos llocs diferents de la geografia espanyola. La troballa més recent ha sigut aquest matí a la plaça de Bolnuevo, a Mazarrón (Múrcia). Hores abans, però, s'havia trobat una altra bossa al riu Guadiana, al seu pas per Mèrida.

La Guàrdia Civil s'ha posat al capdavant de la investigació de l'aparició d'unes restes humanes a la costa murciana. Segons les autoritats, a primera hora d'aquest matí un treballador de la neteja ha informat de la troballa. Es va trobar amb una bossa d'escombraries amb parts d'un cos humà.

Davant d'això, membres de Protecció Civil i de la Policia Local de Mazarrón s'han desplaçat fins al lloc. També han intervingut efectius de la Guàrdia Civil i un metge forense. No hi ha dubte que es tracta de restes humanes, fet pel qual s'ha obert una investigació.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Les restes han estat enviades a l'Institut de Medicina Legal. Allà s'haurà d'identificar a qui pertanyen, i aclarir les circumstàncies del succés. Mentre els forenses fan el seu treball, la policia segueix recollint pistes sobre l'origen de la macabra troballa.

Tot i que encara no es pot establir clarament la procedència, fonts citades pel diari 'La Verdad' apunten a una sospita. Els ossos podrien correspondre al naufragi d'immigrants del març passat. Tot i això, les anàlisis forenses hauran de determinar si es tracta efectivament d'un immigrant.

La tarda del 27 de març d'aquest any, una embarcació amb catorze algerians va naufragar a la platja de Percheles, a Mazarrón. En ella anaven dos menors de 7 i 9 anys. Només tres ocupants van aconseguir sobreviure, i dies posteriors van anar apareixent cossos humans a la costa murciana.

Una altra troballa dins d'una bossa

Aquest succés coincideix amb la troballa d'una bossa plena d'ossos en el riu Guadiana, al seu pas per Mèrida. Van ser uns treballadors de la Confederació Hidrogràfica del Guadiana (CHG) els que van donar l'avís a la policia. Va succeir ahir al matí, i es va obrir una investigació per aclarir els fets.

Al voltant de les 10:30 del matí, els treballadors van descobrir una bossa amb ossos humans en el marge dret del riu Guadiana. Aquests van ser traslladats a l'Institut Anatòmic Forense de Badajoz, on estudien la seva possible procedència. Alhora, la policia manté el secret de les actuacions fins al moment.

I és que s'espera a tenir indicis concloents abans d'oferir una primera hipòtesi sobre el cas. En aquest succés, a diferència del que ha passat a Mazarrón, no existeix cap teoria inicial. Només se sap que són restes humanes, però es desconeix si pertanyen a una o més persones.

Troben sense vida a la dona desapareguda

La notícia de la troballa d'aquestes restes humanes coincideix també amb l'aparició del cadàver de Begoña Cervera, fa dies desapareguda. Aquesta dona de 50 anys era veïna de Sorvilán (Granada) i va desaparèixer el 27 de juliol. Els seus familiars van denunciar la seva absència, i l'han estat buscant fins ara.

Els efectius policials havien intensificat la seva recerca en les últimes hores, i els esforços van donar els seus fruits. La Unitat Canina de Protecció Civil va localitzar el cadàver de la dona, en avançat estat de descomposició. Estava a 7 quilòmetres d'on es va començar la recerca fa més de 20 dies.

Els efectius policials havien començat a pentinar aquesta zona feia poc més de cinc hores, quan va aparèixer el cadàver. La policia va acordonar l'accés i va posar en marxa el protocol d'actuació en aquests casos. Així mateix, l'autòpsia ajudarà a revelar les causes del succés i si hi va haver intencionalitat.

La desaparició havia causat una gran consternació entre els veïns de la vila. De fet, es va organitzar un ampli dispositiu en què van participar gent individualment, l'ajuntament i l'associació SOS Desapareguts. Finalment s'han complert els pitjors presagis.