Imatge d'un helicòpter de rescat sobre l'aigua

Troben 5 joves d'entre 19 i 20 anys sense vida en un cotxe al fons d'un llac

Els joves havien sortit de festa, però van desaparèixer sense deixar rastre

La policia francesa ha informat de la troballa de cinc joves morts en el fons d'un llac. Segons expliquen, eren quatre homes i una dona que tenien entre 19 i 20 anys. Els seus cossos han sigut localitzats dins d'un cotxe enfonsat en un llac al sud del país.

Les autoritats han detallat que els cossos es trobaven dins d'un Seat Ibiza. El vehicle va ser trobat al fons de l'estany Dramont, a Saint-Raphael, per un equip de bussejadors de la gendarmeria francesa. Aquests van haver d'excarcerar els cossos per poder recuperar-los.

La investigació sobre què va passar realment amb els cinc joves encara està en marxa i no s'han donat molts detalls al respecte. Ni tan sols s'ha divulgat la identitat de les víctimes, encara que s'ha conegut per altres fonts.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

La Fiscalia ha encarregat una investigació per aclarir els fets, tot i que les primeres hipòtesis ja estan sobre la taula. Dimarts a la nit, la policia va ser alertada sobre la desaparició de cinc joves. Sembla que havien sortit de festa, però mai van tornar a casa.

Per això, tot apunta que els cossos trobats en el fons de l'estany serien els d'aquests joves. Si es confirmés, la policia investigarà què va passar i com van poder acabar al fons de l'estany.

El germà d'una de les víctimes, que havia denunciat la desaparició a les xarxes, ha confirmat la tragèdia. «Hola a tots, el cotxe va ser trobat al llac, el meu germà i els seus 4 amics van morir», va confirmar. Dos dies abans va demanar ajuda per trobar-los després de perdre'ls la pista dimarts a la nit.

Una altra de les amigues de les víctimes també va denunciar la seva desaparició a les xarxes i ha confirmat la notícia. «Vam tenir unes nits inoblidables, podria parlar hores de tot això. Com aquest 31 de desembre que vam cridar feliç any nou a les 00:00, m'hagués agradat passar els pròxims anys amb vosaltres, més 31 de desembre», explica.

«Celebrarem amb vosaltres, malgrat tot, brindarem per vosaltres cada vegada. Els nostres pensaments seran els mateixos cada dia. El meu condol a les famílies, també per a nosaltres, els amics, que estem igual de destrossats», afegeix la jove.

Un pescador va trobar el cotxe al fons de l'estany

Les autoritats han facilitat un dispositiu mèdic i psicològic a les famílies i amics de les víctimes. Segons ha informat la Fiscalia, la troballa es va produir gràcies a un pescador quan estava utilitzant un sonar que va detectar el vehicle. Tot seguit va decidir trucar a les autoritats.

La policia francesa va enviar a un equip de bussos que va poder trobar el vehicle al fons de l'estany. La fiscal Patrice Camberou ha explicat que «el vehicle va ser tret de l'estany al voltant del migdia. Va permetre l'extracció de cinc cossos: eren quatre homes i una noia».

«Sembla ser gent jove que estava de festa i la desaparició va ser denunciada pels seus pares dimarts a la nit», explica. Tot i això, no s'ha confirmat oficialment que es tracti dels desapareguts, encara que tot apunta en aquesta direcció.

Els joves haurien estat de festa aquella mateixa nit i després de no tornar a casa, els familiars van interposar una denúncia perquè eren incapaços de localitzar-los. Un dels amics de les víctimes va explicar a la policia que després de la festa ja no van tornar a veure'ls.

Ara les autoritats investiguen si els joves van acabar al fons de l'estany per una distracció, un accident o una altra causa. Una de les possibilitats que s'estudien és que els joves consumissin alcohol durant la festa i que caiguessin a l'estany accidentalment.