Imatge d'una paradeta gastronòmica a Montblanc, a la Conca de Barberà, durant una fira

Per fer-se’n creus: Enverina el cafè a propietaris de bars a Catalunya per robar-los

Els Mossos arresten un home per robar els propietaris de dos bars a l’Hospitalet i Castelldefels amb el mètode de la submissió química

Els Mossos d’Esquadra van detenir el 17 d’agost un home de 47 anys com a presumpte autor de robatoris amb força als propietaris de dos bars de l’Hospitalet de Llobregat i Castelldefels utilitzant el mètode de la submissió química.

La investigació es va iniciar el 4 d’agost quan el propietari del bar de l’Hospitalet va ser ingressat després de perdre la consciència mentre treballava. Davant les sospites de l’home que algú hagués manipulat un cafè que es va prendre, va ser sotmès a una analítica que va confirmar que havia ingerit algun tipus de sedant. Posteriorment, va comprovar que li havien robat tots els diners que guardava al bar.

Sedava els propietaris dels bars

Gràcies al testimoni d’alguns clients del local que van aportar dades sobre un individu que havia actuat de manera estranya, els agents van poder identificar el sospitós. Es tractaria d’un home que ja havia estat detingut mesos enrere al districte de Sants-Montjuïc de Barcelona per robatoris similars.

Mentre localitzaven el sospitós, els investigadors van tenir coneixement d’un robatori de les mateixes característiques en un bar de Castelldefels.

També en aquesta ocasió havien sostret els diners d’un bar després que el seu propietari perdés la consciència en consumir una beguda. A l’Hospital també es va confirmar que havia ingerit algun tipus de fàrmac sedant.

En aquest cas, les imatges enregistrades per les càmeres de seguretat van permetre als investigadors comprovar que el lladre era el mateix que en el robatori del bar de l’Hospitalet.

Un cop recollits tots els indicis, els Mossos van establir un dispositiu per localitzar l’home que va finalitzar amb la seva detenció a l’Hospitalet de Llobregat. En el moment de l’arrest l’home duia a sobre dos pots amb algun tipus de substància química.

El detingut, que ja tenia antecedents, va passar a disposició judicial. Tot i això i després d'un judici ràpid se’n va decretar la llibertat amb càrrecs. 

No és el primer operatiu a Castelldefels

Finalment, cal destacar que aquest no és el primer operatiu policial d'aquesta setmana a Castelldefels. El passat dimecres, 20 de setembre, la policia espanyola, amb la col·laboració de diverses policies locals, ha desmantellat cinc cultius il·legals de marihuana amb més de 2.000 plantes en tres operatius diferents al Baix Llobregat.

El primer d’ells va finalitzar amb quatre detinguts i gairebé 1.000 plantes comissades en tres habitatges de Torrelles de Llobregat, Abrera i Cornellà. Durant els registres, els agents van localitzar també armes prohibides i documentació que els va portar a desmantellar una quarta plantació a Corbera de Llobregat.

Aquí, van detenir-ne el presumpte responsable i van comissar 156 plantes i uns 3 quilos de cabdells. Al tercer es va desmantellar un cultiu amb 918 plantes i 11 quilos de cabdells en una casa de Castelldefels i es va detenir un home.