Pla obert de l'helicòpter dels Bombers de la Generalitat

Un home perd la vida en un accident de parapent a Catalunya

Els fets, que investiguen els Mossos, han tingut lloc aquesta tarda a Organyà (Alt Urgell)

Dijous tràgic a l'Alt Urgell després que un home hagi patit un accident mortal mentre practicava parapent al municipi d'Organyà. Segons han explicat els Bombers de la Generalitat a través de la xarxa social Twitter, els fets han tingut lloc poc després de la una de la tarda, mentre que el cos d'emergència ha rescatat el cos de la víctima mortal a les 17.13 hores.

L'avís del sinistre, que s'ha produït en una zona propera al mirador de les Solanes, l'ha donat l'instructor que acompanya l'home accidentat. Els Bombers de la Generalitat han activat un helicòpter amb personal del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) Muntanya i un metge especialitzat en rescats del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), així com dues dotacions terrestres dels parcs de La Seu d’Urgell i Organyà.

A les 13.34 hores, el personal transportat amb l'helicòpter ja era amb la víctima. Malgrat la ràpida intervenció dels cossos d'emergències no s'ha pogut fer res per salvar-li la vida.

Un espai inaccessible per terra

El lloc on s'ha produït el sinistre, segons ha constatat el GRAE, no era accessible per terra, motiu pel qual les dues dotacions terrestres que s'han activat han retornat als seus respectius parcs. Els efectius dels Bombers han quadriculat la ubicació exacta del lloc de l’accident i han avisat els Mossos, que han desplaçat al lloc dels fets una dotació de la Unitat d’Intervenció a Muntanya (UIM) i una patrulla de seguretat ciutadana.

Els efectius del cos d'emergències han facilitat l’accés a l’indret del sinistre per tal que els agents de la policia catalana obtinguessin la informació necessària per a l’aixecament del cadàver i posterior investigació. Durant les perquisicions policials, els efectius del GRAE han tornat a la seva base en espera d’altres serveis i de ser requerits de nou per tal d’extreure el cos mitjançant un gruatge amb l’helicòpter.

El mateix helicòpter dels Bombers s'ha encarregat de transportar el cos fins a l’Institut de Medicina Legal de Lleida, on es farà l'autòpsia per determinar la causa de la mort. En aquest sentit, els Mossos s'han fet càrrec de la investigació a través de la Unitat Tècnica de Seguretat Aèria (UTSA).

En l’operatiu de rescat del cos ha participat també un helicòpter medicalitzat del SEM que no ha pogut operar a causa de l’accidentat relleu de la zona, i una ambulància bàsica amb suport psicològic per a la família de la víctima.