Pere Aragonès, de peu, en un faristol de la Generalitat de Catalunya

Les amenaçadores cartes que ha rebut Pere Aragonès al Palau de la Generalitat

Els Mossos han detingut un veí de Manresa com a autor de les missives contra el president del Govern

Els Mossos d'Esquadra han detingut un home, veí de Manresa, per enviar cartes amb amenaces al president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès. Segons ha avançat el diari 'La Vanguardia' i ha confirmat a l'ACN fonts coneixedores del cas, les missives es van interceptar al Palau de la Generalitat i mai van arribar a mans del president del Govern, tot i que aquest era coneixedor dels fets.

Les dues primeres cartes es van rebre el passat 22 de juny, mentre que posteriorment —el 23 de juliol— en va arribar una tercera. En les missives, es feia referència a l'ús d'armes contra l'independentisme i contra el president de la Generalitat. En aquest sentit, durant la detenció de l'home, de 81 anys i nacionalitat espanyola, els agents de la policia catalana van trobar diverses armes i munició al seu domicili.

Així, els agents dels Mossos d'Esquadra han explicat que el detingut tenia fins a onze armes de foc a casa seva, quatre de curtes i set de llargues. Totes elles, que han estat intervingudes per la policia catalana, estan registrades i l'home tenia la seva corresponent llicència en vigor. 

La detenció ha quedat sense efecte

L'arrestat està acusat d'un delicte d'amenaces, amb l'agreujant per motius ideològics, tot i que després de finalitzar les diligències policials la detenció, que s'ha produït aquest dijous, ha quedat sense efecte.

Segons ha explicat el diari 'La Vanguardia', les cartes enviades contra el president Aragonès, escrites amb ordinador, anaven signades per 'España, Acción antiindependentista'.

Amenaces contra Pablo Iglesias, Grande-Marlaska i la directora de la Guàrdia Civil

Aquestes cartes amb amenaces contra el president de la Generalitat, Pere Aragonès, recorden a les que van rebre fa pocs mesos l'exvicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias; el ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska; i la directora de la Guàrdia Civil, María Gámez. Tots ells van rebre missives amb amenaces i bales durant la campanya electoral de les eleccions a la Comunitat de Madrid del passat 4 de maig.

Sobre aquest cas, el passat 20 de juliol, el Jutjat d'Instrucció 3 de Madrid va acordar el sobreseïment provisional de les denúncies perquè no s'han trobat dades suficients per poder identificar els autors de les missives.