Imatge de dues ambulàncies del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), durant un operatiu a Tarragona, al Tarragonès

Un home mor ofegat en un riu català

Els fets han tingut lloc aquest dimecres al vespre al riu Ter, el seu pas per Girona

Tràgic vespre de dimecres a Girona, després de la mort d'un home de 31 anys que va ofegar-se al riu Ter, al seu pas per la capital gironina. Segons ha informat el 'Diari de Girona', el succés va tenir lloc a l'altura del pont de la Barca, en una zona propera a la Devesa. La víctima mortal, un home d'origen magribí, tenia el seu domicili al Centre d'Acolliment i Serveis Socials 'La Sopa'.

Segons ha explicat el citat mitjà de comunicació, el finat s'estava banyant al riu Ter amb un grup d'altres persones, quan per causes desconegudes va ser arrossegat pel corrent de l'aigua. Els companys de la víctima van avisar immediatament la Policia Municipal de Girona, que va alertar el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i els Mossos d'Esquadra.

Tot i els intents del SEM no es va poder salvar la vida de l'ofegat

Una patrulla de la Policia Municipal va desplaçar-se fins al lloc dels fets i va trobar la víctima inconscient al mig del riu. Un dels agents va entrar al riu, comprovant que l'home no respirava, ja que havia empassat molta aigua. Efectius del SEM van intentar reanimar-lo, però no van poder fer res per salvar-li la vida.

Els Mossos d'Esquadra s'han fet càrrec de la investigació de l'incident mortal d'aquest dimecres al vespre. En aquest sentit, el 'Diari de Girona' assegurava que fons pròximes a la investigació que la víctima mortal no sabia nedar.

Vuitena víctima mortal en medis aquàtics aquest estiu a la demarcació de Girona

La víctima mortal d'aquest dimecres al riu Ter és la vuitena de l'estiu en medis aquàtics a la demarcació de Girona. Segons explica el citat mitjà, cinc s'han produït en platges de la Costa Brava, dues en piscines i, aquesta darrera, en un riu.

A la capital gironina, feia quatre anys que no es produïa un ofegament mortal. Va ser l'any 2017, quan un nen de 10 anys va morir ofegat en un estany de les hortes de Santa Eugènia de Girona. El menor, que no sabia nedar, estava amb dos amics seus i no va poder sortir de l'aigua.