Imatge d'arxiu d'un vehicle policial de la Guàrdia Urbana de Barcelona

Escenes de tensió: Desallotjament massiu de matinada a la festa major de Gràcia

Els Mossos i la Guàrdia Urbana han obligat a deixar els carrers a 1.300 persones, encara que un grup de 500 ha llençat objectes als agents

Si bé a partir d'aquest divendres 20 d'agost el toc de queda ja no estarà vigent a Barcelona, segons la decisió feta pública aquest dijous pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el confinament nocturn encara s'ha de respectar. I precisament, aquesta matinada, més d'un miler de persones han seguit de festa pels carrers del barri de Gràcia de Barcelona passada la una de la matinada.

Aquesta setmana se celebren les festes de Gràcia, una celebració tradicional i una de les més populars de Barcelona. Aquells que no són de Barcelona la poden recordar, probablement, pels carrers guarnits del barri. Sigui com sigui, les festes majors finalitzen a la vora de límit horari establert en el marc del toc de queda, i sovint la policia ha de desallotjar persones que segueixen al carrer.

Els Mossos i la Guàrdia Urbana desallotgen 1.300 persones

Aquest ha estat el cas a Gràcia. Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona han desallotjat unes 1.300 persones que seguien de festa pel carrer. Els policies ja estaven disposats pel barri en un dispositiu que pretenia, precisament, garantir el compliment del toc de queda i avisar els participants de la festa que a la una de la matinada havien de marxar cap a casa.

Cap a les dues de la matinada, ja hi havia menys de la meitat de les persones concentrades. Un grup d'unes 500 persones s'aplegaven a la plaça Lennon, i davant la negativa per marxar, van llençar objectes als agents i els vehicles policials.

No hi va haver detinguts, però diverses persones que hi havia concentrades van ser denunciades per presumpta desobediència i per incomplir les restriccions establertes contra la Covid-19. La Guàrdia Urbana va identificar diverses persones, encara que tampoc va detenir cap participant.

Detenen dos homes per agredir sexualment una noia a Ciutat Vella

Aquesta mateixa setmana, també a Barcelona, dos homes van retenir i van agredir sexualment en un pis de Ciutat Vella. L'agressió es va produir la matinada del passat dimecres, quan la jove acudia al domicili d'una persona amb qui havia quedat. Un cop allà, es va trobar dos homes que no coneixia, i que l'haurien obligat a quedar-se al domicili contra la seva voluntat i l'haurien agredit sexualment.

Quan la víctima va aconseguir recuperar el mòbil, va trucar al cos policial per denunciar els fets. Els agents van arrestar els homes i els acusen d'un presumpte delicte d'agressió sexual i coaccions. La noiva va ser traslladada a un centre hospitalari de la ciutat.