Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un grup de persones que feia 'botellón' a la platja de la Barceloneta s'aixequen davant la presència d'agents de la Guàrdia Urbana

Uns 6.700 desallotjats en 'botellons' a BCN en l'última nit sense oci nocturn

Les platges i passeig del Born han tornat a ser els llocs més concorreguts, i no hi ha hagut detencions ni denúncies

Un total de 6.640 persones han estat desallotjades aquesta nit de diferents carrers, places i platges en 'botellons' i aglomeracions a la ciutat de Barcelona, segons ha informat l'Ajuntament de la capital catalana. Aquesta ha estat la darrera nit sense oci nocturn a Catalunya, ja que a partir d'aquest diumenge els bars musicals i les discoteques podran obrir fins a les 3.30 hores —amb aforaments al 50% i registre d'accés—, posant punt final a 15 mesos de tancament.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

Una nit més, les concentracions més nombroses s'han tornat a produir al passeig del Born, al de Lluís Companys i al front marítim, especialment a les platges del Somorrostro i de Sant Miquel. No hi ha hagut, però, ni detencions ni denúncies, en una altra nit que s'ha qualificat des del consistori barceloní de tranquil·la i «sense incidències».

Els 6.640 desallotjats d'aquesta passada nit se sumen als 4.700 de la nit de divendres a dissabte.

Crítiques de la FECASARM a la resolució del DOGC

La FECASARM ha criticat que la resolució publicada aquest dissabte al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) que permet la reobertura de l'oci nocturn mantingui l'obligació de mantenir la distància de seguretat a la pista i a les barres: «És quelcom impossible de controlar». La patronal celebra poder reprendre l'activitat després de més de 15 mesos de tancament per la pandèmia i xifra les pèrdues per al sector en 4.000 MEUR.

Tot i que valoren «positivament» la reobertura, lamenten que les restriccions imposades als locals són «força severes» i que això ha provocat que entre un 5 i un 10% dels establiments ja hagin anunciat que no obriran fins que es flexibilitzin. «Tot i que la gran majoria reobriran, molts ho faran per agafar rodatge, anar traient treballadors de l'ERTO i cobrir despeses», ha remarcat la FECASARM en un comunicat.

La resolució publicada al DOGC fixa l'aforament al 50% als espais interiors, l'obligació de registrar els assistents i conservar un mes aquest registre, l'obligació de disposar de ventilació reforçada, limitar els grups de sis persones a l'interior i a deu a l'exterior en taules. També preveu que el ball a la pista s'haurà de fer amb mascareta (sense consumir) i que per beure caldrà anar a una taula o a la barra.