Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de com ha quedat la creu de terme del Camí dels Monjos davant l'església del monestir de Sant Cugat del Vallès

Un brètol destrossa la creu de terme del monestir de Sant Cugat del Vallès

El vàndal ha hagut de ser traslladat a l'hospital perquè part del monument li ha caigut a sobre

Bretolada en un monument català durant aquesta passada matinada. Un home s'ha enfilat a la creu de terme del Camí dels Monjos —datada entre els segles XV i XVI— ubicada davant l'església del monestir de Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental) i, a causa del seu pes, ha fet caure a terra el monument provocant-li nombroses destrosses.

L'home, que ha hagut de ser ingressat a l'hospital perquè part de la creu li ha caigut a sobre, està sent investigat per un delicte contra el patrimoni històric per danyar un Bé Cultural d'Interès Nacional.

L'Ajuntament de Sant Cugat denunciarà la bretolada

La Policia Local està revisant les càmeres de seguretat de la zona per obtenir més informació dels fets. L'Ajuntament de Sant Cugat, que en un fil de Twitter ha condemnat els fets i ha fet una crida al civisme, ha anunciat que procedirà a la denúncia de la destrossa.

La zona ha quedat acordonada per raons de seguretat i per protegir la part del monument que no ha caigut. Durant el matí, la regidora de Cultura, Esther Madrona, el rector de la parròquia, Emili Marles, i tècnics municipals han visitat l'espai durant el matí.

Els fragments de la creu que han caigut ja s'han recollit per portar-los al Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya.