Imatge de la carpa de Vox a la plaça de Sants de Barcelona a primera hora de matí

Tensió, crits i insults en una carpa informativa de Vox a Barcelona

Un centenar de veïns s'han concentrat a la zona i un ampli dispositiu dels Mossos ha evitat cap incident

Una carpa informativa de Vox a la plaça de Sants de Barcelona ha provocat aquest dissabte una situació de tensió, crits i insults amb diversos veïns de la zona. El partit d'extrema dreta havia muntat a primera hora del matí una paradeta per fer campanya contra els indults als presos independentistes, amb la presència del president de Vox a Barcelona, Juan Garriga, i del diputat al Congrés Juan Carlos Segura.

Un centenar de persones s'han anat concentrant al voltant de la carpa amb proclames antifeixistes i crits de «fora del barri». Davant aquesta situació, els Mossos d'Esquadra han desplegat un ampli dispositiu per evitar cap incident i pels voltants de les 13 hores han acabat desallotjant els militants i simpatitzants de Vox, que han marxat escortats per agents de l'ARRO.

«Avui a la carpa de Vox al barri de Sants de Barcelona, on a les eleccions catalanes vam treure 3.800 vots (6%). No ens acoquinaran i seguirem creixent. Avui quatre afiliats més del barri», ha piulat el mateix president de Vox a Barcelona, Juan Garriga, que ha adjuntat un vídeo amb els moments de tensió viscuts a la plaça de Sants de Barcelona.

Arrimadas carrega de nou contra els indults

D'altra banda, la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha assegurat aquest dissabte en una visita a Figueres que els «indults» són una «bufetada» del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, als constitucionalistes catalans que «pateixen cada dia els atacs del separatisme i d'un govern que fa tants anys que ha abandonat els catalans». Arrimadas ha lamentat que «Sánchez ens torna a humiliar».

En aquest sentit, la líder de Cs ha indicat que són «un insult al constitucionalisme», alhora que ha insistit que «és oblidar-nos, és dir que no existim». Arrimadas ha recordat que Sánchez no va defensar els indults en campanya electoral, «però ara diu que sí perquè els necessita per mantenir-se en el poder».