Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto del carrer de Toronto on es va assassinar un home

8 adolescents es coneixen per internet i queden per matar a un home

Les menors vivien en zones diferents de la ciutat

El mes de desembre passat es va produir un crim en què va morir un home de 59 anys a Toronto, Canadà. Les culpables del terrible succés serien noies d'edats compreses entre els 13 i 16 anys. Les vuit adolescents que no es coneixien i que es van posar en contacte a través de les xarxes socials. Les joves van clavar punyalades a l'home fins a matar-lo.

Les menors vivien en diferents punts de la ciutat i van ser detingudes a prop del lloc dels fets. El detectiu de la Brigada d'Homicidis de la Policia de Toronto, Terry Browne, afirma que «es van conèixer a les xarxes socials». El que suposa un misteri és, tal com explica el detectiu, per què es van conèixer aquestes menors i per què van escollir fer això al centre de Toronto. Es desconeix, també, quant feia que es coneixien entre elles.

No s'ha declarat amb quines armes es va dur a terme el crim, ni tampoc el nom de les presumptes culpables, ja que són menors d'edat. Tot i això, el que sí que se sap és que tres de les detingudes ja van estar involucrades amb anterioritat en algun cas que les va fer respondre davant les autoritats.

Després de la detenció, les noies van passar a estar sota custòdia i van ser aïllades. Es va fer una primera i una segona declaració, la qual es va produir el 29 de desembre.

Tot va originar-se per una ampolla d'alcohol

Segons va confessar una amiga de la víctima per a la radiotelevisió pública canadenca CBC, les noies van decidir robar-li una ampolla d'alcohol a l'home. Aquest, però, es va resistir.

En ser aquesta la seva reacció, les adolescents el van apunyalar. Davant d'aquesta situació, Browne feia una interessant declaració en una entrevista amb The Associated Press. «He estat a la policia durant gairebé 35 anys i creus que ho has vist tot», confessava.

Pla desenfocat d'un jove bevent alcohol i diverses ampolles buides
El detectiu Browne no considera que la víctima fos un sense sostre | Getty Images

Pel que fa a la persona assassinada, l'home vivia en un alberg de la ciutat per a persones sense llar, segons ha explicat l'investigador Browne. El professional opina que la víctima «té una família que li dona molt de suport a la zona i, per això, no diria que fos un indigent. Potser només ha tingut una mica de mala sort recentment». Quan es va cometre el crim, la víctima va ser traslladada a l'hospital, on va morir.

El detectiu Browne va considerar aquest fet una cosa realment alarmant. Va afegir que «no hi ha dubte que totes estaven actuant com un grup, amb la mentalitat d'un grup, quan van triar atacar aquest home».

També va parlar sobre la reacció dels pares en assabentar-se del que havien fet les seves filles. «Puc dir-los que va ser un xoc per a ells saber que les seves filles estaven involucrades en un succés com aquest», va afirmar Browne.

El professional estudia la hipòtesi que el que busquessin les menors fos fer-se famoses socialment. El que no se sap és si el succés es va gravar en vídeo o no. Per part seva, l'investigador va fer una crida a la ciutadania. Va demanar que si algú havia estat testimoni d'algun fet d'aquell dia es dirigís a la policia i ho comuniqués.

Fins a aquesta data, es tractava del 68 assassinat a persones sense sostre des de començament d'any a la ciutat del Canadà.